Halloumi

IMG_1135
Men åh, jag hade skrivit något skitsmart som bildtext men raderade det….det var typ att jag stekte ost men inte orkade städa upp och imorgon antagligen kommer skylla på maken…ish.

 

Halloumi, kanske den knarrigaste osten som finns. Oätlig i rått tillstånd men gudomlig tunt grillad eller stekt. Jag äter den helst solo (alltså utan tillbehör men för all del även ensam  så man slipper dela med sig. MEN den får mig att fundera på dess förbättringspotential. Ingen smaksättning eller så, sådant gillar jag INTE! Det ska vara rena ”ärliga” smaker som Ernst skulle säga, ni vet han som influeras av av naturen…

Varje gång jag ska skära upp en ost blir jag lite orolig, ska den falla sönder eller kommer den hålla ihop? Om den faller samman brukar jag börja fundera på hur halloumi görs (ja, nördig på det viset. Gillar också att se på program på ex.vis Barnkanalen om hur man framställer chokladpraliner, morgontidningar och isglass) min teori att den på något sätt viks ihop, så som man gör med polkagrisar (sett på Barnkanalen utan barn). För annars förstår jag inte sprickorna i den.

Många ostar har jobbig konsistens när jag tänker närmare på det. gräddost är för mjuk och korvar sig, för lagrad ost blir torr och smular, brie rinner iväg och i princip ALLA hårdostar blir skidbackar.

NÄR ska detta få en slutgiltig lösning? Jag känner att kanske MP skulle ta tag i detta för de kanske kan begripa mängden SPILL som kommer av detta!?! Och priset på ost är inte 190kr/kg det är säkert 10-15% högre om man räknar på det.

En sak till förresten, varför kan inte halloumi göras längre? För i en glupsk familj som min behövs minst tre åt gången när vi äter och det är jädra pyssligt och slaskigt att hålla på med. Även detta borde MP uppmärksamma, det blir tre gånger mer mikroplast i haven bara för att de inte har vett att lagstifta kring osten här i landet. Och förbjuda bensin kan de göra på samma gång. Visa lite jävla ryggrad någon gång! Förbjud mer dumma saker tycker jag. Och barn som inte vill sova och gör att deras föräldrar blir HELT GAAAAALNA och skriver helt orimliga saker på nätet av bara farten!

IMG_1136
Av alla sorter jag testat är denna bäst, utan konkurrens faktiskt. Papa Greek, jag köpte mina TRE på Citygross.

Ridå, adieu, au revoir, hasta luego and so on.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen