Franska saker

image
Här är ett exempel på något jag gärna skulle vilja köpa för att det ser så spännande och härligt ut. Men allt med ros i smakar illa tycker jag så jag avstår. Jag gillar inte ens parfym eller tvål med rosdoft fast jag gärna skulle vilja.

Jag gillar annorlunda, alltså nya saker. Inte alltid, mest vill jag ha allt precis som jag är van men ibland är det härligt med lite nytt och få perspektiv. Därför gillar jag att resa och då ffa checka av matvarubutiker, modemagasin och inredningstidningar (jo jag gillar trädgårdstidningar också men utbudet var så litet i vår lokala butik idag att jag inte blev suktad). Jag gillar att ta med saker hem till Sverige som jag inte kan köpa där så lätt. Idag blev det godis till kommande kalas, asbillig kondenserad mjölk, en flaska vin, tampax(!) mycket billigare här och ett fint örtsalt.

image
Så här ser det ut i vår lokala butik. Kartonger sparas så kunderna kan bära hem i. De har gjort så länge men nu när plastpåsarna rök blev det ännu tydligare.

Jag hade läst om att fransmännen förbjudit plastpåsar i butik pga miljöskäl. Jättebra! Men inte sååå stor grej här för de är ju redan invanda vid att ha med en väska till butiken, gärna en snygg flätad i bast. Och de man tidigare kunnat köpa har varit sanslöst dyra och dåliga. I Sverige ser jag att det skulle bli mycket mer problem där. Fast jag gillar det ändå. Det är så politik ska fungera. Man ser dåliga saker, tänker till och förbjuder det som måste förbjudas. Jag tänker att bensin kunde förbjudas till exempel. Och dåliga mattprodukter….fula kläder också kanske?;).

IMG_2093
Barnen fyller ju höst och vinter (de tre minsta). Då ska vi ha kalas med intressant godis tänkte jag! Den stora utmaningen nu ligger i att inte äta upp allt i förväg.
IMG_2090
Smaksatt socker, jag har köpt det med citronsmak tidigare men nu finns t o m svart! Oklart vilken smak bara för det var inte lakrits….Barbe a pappa…?

Tänk er att Löven skulle säga att nä hörrni, bensin är ju rena giftet för oss och pengarna stöder odemokratiska stater (Norge undantaget) så vi tar väl och skiter i bensin va? Stor kram från Lövin säkert. Löven och Lövin….vilket gäng det kan bli!

IMG_2092
Ready to drink! Only in France? Inte vet jag men plöstligt känns kyld Coca-Cola vid kassan väldigt oskyldigt….
IMG_2095
Så här ser det ut när jag lastar av hemma i lantköket!

 

Men nu när vi bajsar i det fria här nöjer jag med att skriva bara lite och fokusera på bilderna som är så sega att ladda upp….

Ikväll blir det fest i Pomport, vi har en 80-åring att fira. Ni kan se bilder på FB och Instagram från det, som sagt ladda upp bilder här är allt annat än snabbt…

 

Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen