Depp, inte ens Johnny…

Att vakna tidigt är min lott. Min impuls är alltid att stiga upp då för att få en stund för mig själv. Jag skulle göra mina ”övningar”, dricka kaffe i lugn och ro och kanske lyssna lite på radion. Jag har försökt sååååå många gånger att smyga upp med ett enda resultat, alla barn vaknar medan maken ligger kvar och tar chansen att sova längre. Bittert. Idag låg jag istället kvar i sängen och pillade på telefonen, förargades över lurendrejare. Jag har en uppenbar brist i min personlighet, jag tror att folk ska vara som jag själv. Därför blir jag alltid lika förvånad när människor blir lurade av uppenbara bondfångare. Jag förstår att folk vill tjäna enkla pengar snabbt men det jag inte förstår är att folk sugs till pyramidspel och annat likt flugor till bajs. Det allra värsta med detta är att man trots att man kanske inser att man blivit lurad på sina pengar fortsätter att lura in andra i detta för att på så sätt om möjligt rädda sin egen ”investering”. Det finns många exempel på den här typen av ”scams” och ljusskygg verksamhet som är svår att fånga för de verkar aldrig ha en ansvarig person, bara det skulle ju få en att avstå att gå med kan man tycka.

Jag har ingen illusion om att det finns gratisluncher. Jag tror att man tjänar pengar genom att göra bra affärer och för de allra flesta innebär det att man gör en lyckad husaffär. Dvs köper billigt och säljer dyrare. Jag har gjort det själv men varje gång köpt ännu dyrare varför någon vinst ej blivit verklighet även om skattmasen tyckte det och jag fått pynta många hundra tusen till det allmänna. Det kan väl vara ok i en välfärdsstat men så särskilt vinnande känner jag mig inte.

Jag hörde om ett nytt sätt att förvalta sina pengar. Genom robotar som väljer en bra sparform/fond. Det var bättre än att ha en bankman till detsamma. Helt naturligt för banker SÄLJER saker, låt er inte luras. De säljer tjänster och tjänar pengar på era pengar. Inte just på mina besparingar då för jag har inga, jag ligger på ständigt minus. Men på räntorna på huslån mm tjänar de, trots den historiskt låga räntan, mycket pengar även på mig. Och det kan väl vara OK, de hanterar ju in- och utbetalningar, och ……lånar ut pengar till ränta om man ber snällt och har tillräckligt hög lön. Jag är inte arg på banken jag bara önskar att jag slapp den.

Jag är inte naiv, jag förstår att ALLA (nästan alla) vill ha något för sina insatser, man måste ju försörja sig. Men jag kan bara inte förstå att folk går på dessa pyramidspel. Den som startar dem gör ju såklart grova pengar, de visar gärna upp sina fina bilar och annat som de kunnat köpa för sina anhängares pengar. De realiserar snabbt sina vinster för de vet att det kan bli en kortvarig hype. Däremot uppmanar de sina anhängare att INTE göra det, så de kan tjäna lika mycket som de själva, vilket ju är helt omöjligt  i praktiken. Om man vore en ärlig pyramidspelsentreprenör skulle man ju istället lära ut hur man konstruerar ett sådant. För det finns gott om folk som inte läser på innan de satsar sina sista ören på detta, uppenbarligen.

Min tanke är som vanligt, låter det för bra för att vara sant, då är det antagligen det.

Nu, vaknade maken. han undrade när jag gick upp (halv sju nu är klockan tio över nio), sen säger han förvånat: -Mjölken är slut….! (Han var hemma igår medan jag arbetade helgjour 13-21) och jag känner mig så där bitter igen, dagen efter vår bröllopsdag….S. U. C. K!

 

Och SEN, när jag precis tryckt på PUBLICERA visar han mig den här videon….Han är på allvar helt otroligt orädd.

Maken har iallafall humor…

2 svar på “Depp, inte ens Johnny…

  1. ????? Underbar start på denna regniga måndag!

    Och en hemlis, vi har en sådan magisk fåtölj i vardagsrummet där jag ibland lägger kläder och en dag eller två senare är de också spårlöst försvunna och återfinns i någon av mina lådor ?

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen