Nyfiken som vanligt

Som om inte mitt eget liv vore nog fyllt med utmaningar har jag idag (pga lite ledig, dvs i väntan på att nattarbeta igen) bestämt mig för att faktiskt ta reda på hur det står till i landets kommuner med tillgång till simhall. Ja, det är på förekommen anledning för i just min lilla kommun finns ca 30000 invånare som inte har en simhall. Barnen ska simma i Mälaren. Det är gott och väl men på vintern är det lite kylslaget. Jag är ju fd. simmare och motionerar gärna på detta vis. Jag HAR simmat i Mälaren för motionens skull men skulle även vilja kunna göra detta i skydd av snöstorm.

Därför satte jag min nu ute i solen, googlade fram en lista på landets samtliga kommuner, det verkar vara 290 st, och började maila dem. Jag har skrivit ETT mail men sitter nu och klistrar in mailadresserna. På en halvtimme har jag bockat av A-D. Vissa kommuner har inte en lättkopierad adress och då tar det längre tid. Jag frågar dem om folkmängd och om det finns en simhall. Jag hoppas att de svarar. Jag tycker att det är rimligt att en kommun tillhandahåller en sådan nämligen.

Inte bara för att drunkningsolyckorna ökat utan för att jag tycker att simning är kul. ovh vi är typ världsbäst på det. Vi är inte världsbäst på så mycket saker annars. Jo…..vi är bäst på…….IT kan jag tänka mig, och att animera vatten för film har jag hört.

Så, bor du i en kommun utan klorerat bavatten för större samlingar folk. Hör av dig. Jag planerar att göra en kommunframstöt och jag behöver ha lite statistik att hänvisa till.

Ale kommun och Danderyds har redan automatsvarat. Jag befarar att mailkorgen kommer gå i baklås….

 

Tjing!

2 svar på “Nyfiken som vanligt

  1. Hej! Hittade precis din blogg via hejhejvardag. Kul med kommunsammanställningen (ja jag gillar sånt, kommunnörd etc) Tänker att om du googlar simhall+kommun borde du kunna ta reda på det hyfsat lätt själv. En del (många) kommuner är ju hopplöst sega med att svara även om de är skyldiga enligt lag att svara ”omgående” på allmänhetens frågor.

    Kan tillägga att jag bor i Härryda kommun som saknar simhall. Vi har dock endast två mil till Göteborg och 7-8 km till Mölndal, två kommuner som erbjuder simhall. Så jag misstänker att de kommer undan med det. Men det finns politiker som pläderar för simhall även i vår kommun.

    Tack för trevlig läsning!

    1. Men hej! Välkommen till min blogg! Så du är en kommunnörd….då kanske jag får användning av dig senare!;) jag måste säga att jag fått väldigt många och snabba svar, nu ska jag ta mig an D-G och fortsätta med min lista!
      Vi hörs!
      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen