Jag erkänner, jag klarade inte en månad utan nyheter

Men det är makens fel! Och FB. För nu kommenterade han att SSU haft möte för endast de som ser utländska ut…..Och DÅ måste man bryta tystnaden!

Här kan du läsa om galenskapen!

För det är bara för mycket att regeringspartiets ungdomssektion, alltså de som i framtiden kommer leda ett av våra större partier tänker så här. Det är apartheid! Jag RASAR som det heter, över okunnigheten dessa människor besitter. Det är antidemokratiskt, separatistiskt och rasistiskt! Fast rasism…det kan inte finnas för vi är EN ras, möjligen uppblandade med  Neanderthal för jättelänge sedan.

De förklarar att man får komma på mötet om man ser utländsk ut!?! Min fd man ser utländsk ut. På BB frågade barnmorskan om han var grek!?! Så då kanske han får gå dit? Mamma fick den numera helt otänkbara frågan om min far var ”neger” på BB för jag kom ut så krullig och svarthårig…..Får jag går dit? Jag är ju av vallonsk härkomst uppblandad med lite Småland, Dalarna och Stockholm….mina barn har en polsk farmor, är DE välkomna?

Jag vill inte tro att ungdomar som röstar på S, eller något annat parti heller för den delen, vill dela in folk i undergrupper av rasen homo sapiens. Jag tänker på något Jonas Gardell sa i sin intervju i söndags. Han är homo. Inte HBTQXXXXX. Han kan inte identifiera sig med alla. Queer var vad han tycker man är när man inte är som normen. Detta betyder INTE att han inte (eller jag) kan sympatisera med allas rättigheter och skyldigheter. Jag återkommer till att jag är DEMOKRATISK. Det är väl bra? Om alla vore det skulle vi kunna lösa ALLA problem, om bara ALLA hade förstånd/utbildning nog att förstå saker och ting. Att man inte ser ut som normen (vilken i medicinska sammanhang är en 18 årig man på 70 kg) dvs blond och blåögd betyder ju inte att man inte förstår att det finns folk som ÄR rasister och att vi måste jobba med ALLAS fördomar. Jag känner en hel del personer som kommer från andra länder där man verkligen har problem med folk utanför just sin speciella grupp….

Jag skulle gärna vilja gå på ett sådant möte iallafall….höra vad de pratar om alla de som känner sig exkluderade från ett av världens mest jämställda länder (jag vet, vi har saker att jobba på men om man jämför med t.ex Nigeria eller Saudi). Sitter de och hatar de som ser ut som om de kom från…? Ja varifrån? Alla länder utom Sverige får man anta.

Vi är 9-10 miljoner i detta land (har fortfarande svårt att vänja mig vid att vi nu är 10 för hela uppväxten var det ju 9) och vi ser väl ut ganska mycket som engelsmän, danskar, finnar, norrmän, fransmän, tyskar, ryssar, polacker, amerikaner, italienare…. Jag fattar liksom inte var man drar gränsen här.

Måste man känna sig rasifierad för att få bli insläppt? Är det kriteriet? Inte diskriminerad av kön då…för det har jag blivit.

Jag skulle vilja se en motsvarighet i ett annat land…Spanien inbjuder till möten för alla som inte ser spanska ut och hela Torrevieja töms på folk…? Usch vad virrigt det blir….jag fattar inte hur korkat detta är.

Ska man diskutera problemen i samhället måste ju alla som igår i samhället få vara med. Utom möjligen barn, de kan inte abstrahera så bra, har inte så mycket livserfarenheter heller….kanske det är DÄR skon klämmer? Det är ungdomsförbundet det handlar om….de fattar liksom inte så bra ÄN!

Ajöss!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen