Somnolens

img_6160
Tylla var så otroligt trött ikväll, hon kom och ville sitta i min famn, lilla gumman, även korta dagar är långa för henne. Edgar tog bilden på oss. Vi sitter på mattan som min farmor vävt, jag tycker den är så fin.

Jag ska strax sova, har just sett ett avsnitt av senaste serien vi börjat se här ihop. Vi delar tre just nu. Modern family, Suits och Designated Survivor som ikväll slutade som en riktig cliffhanger. Jag hatar att vänta en vecka på ett program, på allvar HATAR det. Men nu är det som det är, jag mäster lära mig vänta på tv-program.

Imorgon ska jag arbeta från 07.30 till 21. Tidigare var passet ända till 22 men tydligen 21 nu. Stor skillnad faktiskt för då finns en mikroskopisk chans att jag få se något av barnen under morgondagen.

Hörde om ”nattis” på vägen till sjukhuset idag, det gjorde ont i hjärtat. Barn som väcks vid fyra på morgonen för att lämnas på ”nattis”, fick åka skolskjuts till skolan, sen fritids och knappt se sina föräldrar. Fyra nätter i sträck tydligen för de med skiftarbetande ensamstående föräldrar. I ljuset av det ska jag inte klaga. Pojken på 8 år som intervjuades berättade att det var svårare att somna på ”nattis” man var mer rädd…..hur fasiken är det möjligt att vi ska behöva skiftarbeta? Är det konkurrensen? Att det blir billigare produkter då? I så fall betalar jag gärna mer för saker. Färre är bra än fler. Jag hatar konsumtion nu känner jag, och att vi är så fruktansvärt snåla. Jag blir arg på matreklam också. Billigaste kassen….jag vill inte ha billigaste kassen, jag vill ha renaste samvetet tack. Och helst odlar jag själv, det ska bli ordning med det så fort tjälen gått ur jorden.

Att arbeta skift är dåligt för hälsan, nattarbete ger högre antal spontana aborter och jag skulle inte bli förvånad om spermiekvalitet också påverkas. det räcker liksom för mig för att tycka att man inte måste tillverka choklad på natten….För livet och hälsan är viktigast, gud finns ju inte! Låter det holistiskt? Tycker jag inte. Allt går ut på tid med barnen för mig.

img_6159
Feng shui är det iallafall inte….

Idag när jag kom hem tidigare (på grund av inställd föreläsning) lade jag mig i sängen så som kvinnor tydligen ska göra för att må bättre. (Jag tror den forskningen är utförd på…män, de verkar må bra av det;)) Jag håvade fram datorn och såg ganska många youtubeklipp av hur man tar bort en inflammerad blindtarm. Jag hade min sjuke son vid min sida och rätt snart märkte jag att jag behövde sova. Så jag gjorde just det. Somnade vid klockan två en helt vanlig dag för jag var så dödligt trött. Maken väckte mig vid fyratiden. Jag hade säkert kunnat sova hela kvällen och natten med men någon måste ju LAGA MAT!

Så jag kämpade mig upp, gav barnen föda, tog en macka och sen efter mycket om och men kring varför jag skulle vara den som tillagade middagen till maken gjorde jag det….jag orkade liksom inte låta bli och helt ärligt, jag gillar ju att laga mat och lyssna på radio. Gott blev det tydligen också.

Men imorgon alltså….då blir det 15,5-16 timmar på benen, hoppas att jag inte somnar i bilen….

fullsizerender
Jag bara älskar den här sopanläggningen i Ursvik. Bygger jag någonsin ett annat hus ska det vara i betong med mönster som här. Ena väggen på andra sidan är täckt med växter också. Så otroligt fint! Jag är verkligen en betongare i hjärtat.

Zzzzzzzzzzzz

3 svar på “Somnolens

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen