Adventskalenderns vara eller inte vara

img_6089
Man ser ju att den här killen inte har förmåga att styrsla sig eller….?

God morgon i ottan. Jo det stämmer, jag är ledig idag. Det firar jag med att gå upp extra tidigt. Vid fem närmare bestämt. Jag somnade vid midnatt. Eftersom jag var ledig igår och då tydligen lurade i kroppen att jag var utvilad kunde jag inte somna innan. Så nu har jag fått fem timmars sömn i kroppen. Jag hade gärna legat kvar i sängen mellan två andra men Frank ville annat. Han ville öppna lucka två…..

fullsizerender
Måla sig lugn? Nä, det funkar inte för mig. Jag vill vara effektiv och finna bästa sättet att fylla alla fält.

Igår konstaterade maken att julkalendrar var tortyr, både för föräldrar och barn. Idag instämmer jag. Jag har verkligen försökt i alla år att hålla ordning på lucköppnandet hos mina barn men det har aldrig fungerat. Otaliga kalendrar har köpts i efterhand för att de ska ha något att öppna. Helt ärligt minns jag hur svårt det var att låta bli att tjuvkika och öppna i förtid. Jag kommer väl inte låta bli att köpa nästa år heller men jag tänker från och med nu vara mycket mer liberal, öppna din kalender hur du vill ska bli mitt nya motto. För det är ju så att barn har väldigt svårt att kontrollera sig och att förstå poänger med något förutom omedelbar tillfredställelse. Frank är väl egentligen den ende som går att motivera till avhållsamhet.

Tylla öppnade alla luckor redan igår och finfördelade kalendern. Nu sitter Edgar och kikar på alla bilder men låter bli att äta upp de små chokladerna. Det syns en tydlig utvecklingskurva här.

Vidare ska de stora julklappsinköpen utföras idag. leksaker står i fokus och så pepparkaksdeg. För första gången på många år ska jag ta tag i detta. Förr åkte jag och brorsan till farmor som styrde upp detta men nu är det dags att ta tag i detta själv, femton år efter hennes död. Jag ser fram emot det faktiskt. Jag ska överföra traditionen på mina barn. Det ska bli julmust till baket så som hon alltid berättade att farfar ville ha det, och tjocka kakor som knaprar.

img_6276
Att orsaka liknande installationer skulle vara helt omöjligt för mig. För att jag skulle lämna en plåtburk ovanpå en brödrost skulle det krävas att huset brann eller att jag såg någon backa över ett barn, minst!

Jag ska nu dricka mitt lätt avsvalnade te och njuta av mina två pojkar i gryningen. Maken vilar sig…..han är helt utmattad stackarn av att strö saker omkring sig…..

img_6274
Vem den här mannen är har jag ingen aning om, han var i en TV-soffa nyligen. Jag sögs in av hans minst sagt uppseendeväckande klädsel och helt egna stil. Han hade guldtofflor på fötterna och strumpor under, inte jättesnyggt eller praktiskt men det kanske är sekundärt när man får så mycket blickar på stan?
img_6299
På Franks skola har det målats snö på blått papper, jag blir lika glad varje gång jag ser sådant. Duktiga ungar också, tänk om man bara kunde sitta ned och måla för att man hade lust.

 

img_6081
En lös sida från min gamla Pippibok var det jag handkolorerade. Nu ska jag fundera på om den behöver en ram.
img_6082
Hade jag inte tyckt att det var lite mysigt med mörkret och tända ljus hade jag kanske försökt kämpa mig kvar i sängen.

Ett svar på “Adventskalenderns vara eller inte vara

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen