Tylla talar ut på begäran

img_6721
Jo jag kan öppna en motorhuv, fylla i spolarvätska och fila på tändstift. Det är jag som kopplar startkablar också för den delen.

Hej! Jag skriver på beställning idag, det var den gamla runda som tyckte det var dags. Hon gillar inte riktigt min ömma moders skriverier alla gånger utan är mer intresserad av min vardag. DET kan man verkligen förstå! Så här kommer det. 

Först vill jag tala om mitt framförande på Luciadagen. Det var strålande enligt alla recensioner. Jag sjöng mest och högst samt hoppade i takt. Mycket energigivande. Sen följde två av syskonen med upp på förskolan samt den gamla runda och hon mamman. De åt pepparkakor, drack en brun smörja som heter kaffe eller något och sen gick de!?! De GICK utan MIG! Hur tänkte de där? Jag vaggades in i tron att de skulle stanna med mig hela dagen så att fröknarna skulle få en chans att utbilda dem i hur man tar hand om treåringar. Nä, så var det tydligen inte. 

På kvällen var mamman lite sjuk. SJUK??? Va? Har man satt barn till världen får man för tusan skärpa sig och ta ansvar fullt ut, då duger det inte att vara hängig och somna mitt i en saga, jag kan ju få skador för livet! Jag skulle kunna få dödsångest, separationsångest eller vilken jäkla ångest som helst faktiskt. Kanske jag skulle kunna bli kränkt också. Hon är verkligen på gränsen nu alltså. Vi får se hur hon hanterar min födelsedag som kommer snart. Om det går åt pipsvängen tänker jag be om förflyttning. Man kan tydligen få en ny familj om man missköts och jag skulle tro att jag snart kvalar in där. 

Jag är ju inte vilken människa som helst jag är ju Tylla, the one and only, finns bara en i hela landet, kanske i hela VÄRLDEN? Det är ett tungt ansvar som vilar på mig. Därför måste mina förutsättningar vara de allra bästa. Och i min ära firas julafton på just min dag. Det är värdigt. Jag vet inte hur mamman och pappan lyckades med det men kanske det var så att jag hade några tecken på kroppen och att alla stjärnor, månar och planeter stod i ett gynnsamt läge just när jag valde att födas. Det kanske är jag som ska rädda världen rent av? Alltså DET vore ju något. Jag har en hel lista på saker som jag skulle kunna förkunna. 

Lättare blöjor, mjukare kläder, rosafärgade textilier till ALLA och ett totalt förbud mot grönsaker. Jag kan säkert komma på mer bara jag får lite tid.

Mamman är hemma med mig idag, sjuk är hon enligt hennes egen utsago, jag vet inte om jag tror på det, snorig, det är man ju mest hela tiden, jag förstår inte hur det ska inverka i hennes förmåga att passa upp på mig på ett adekvat sätt. Hon är sjåpig helt enkelt. Jag skulle vilja ha en mamma som Madonna tror jag. Hon verkar stark och frisk. Snygg är hon också och säger vad hon vill. Sån vill jag vara. Det vill tydligen mamman också för hon visar mig ideligen videos mm av den kvinnan. Jag fattar inte så mycket av vad hon säger men jag håller med, hon ser stark och frisk ut. Tänk om maman vore mer så, och i härliga kläder, inte trista blå jeans nio dagar av tio.

Nä, nu ska jag sova lite, jag har ett manifest att fila på, det gör jag bäst när jag är utvilad.

Hej på er!

img_6715
Jag kör korgen, jag bestämmer vad som ska i, rosa Lypsyl, rosa tuggummi och rosaglaserade munkar och HÖR SEN! Och ja jag har benvärmare, långkalsonger, brorsans jacka och fryser gör jag INTE!

 

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, jag är sjuuuuuk. Snoret rinnr, febern kommer och går. Tylla är som en elvisp och jag har henne ju hemma i förebyggande syfte för att vi ska slippa kräksjukan till jul. Jag borde ha tvingat maken att vabba. Istället fick jag ta alla barn till förskolor/skolor OCH sedan komma med startkablar till honom efter att han blivit stillastående på färjan….tur i oturen att jag var sjuk kan man säga. Men jag hann handla mjöl iallafall och fylla bilen med skräp som banne mig ska bort innan jul. Nu har det legat på tomten länge nog och jag hatar sådant, skräp som förtar intrycket av vårt vackra hus. Första intrycket är ALLT!

Och så såg jag en video av Madonna, om hur hon kämpat sig fram i en mansdominerad värld där även kvinnorna tryckt ned henne för att hon är för snygg och sexig. FY FASIKEN! Jag blir mest av allt galen på jävla kvinnor som trycker ned andra kvinnor och är så osjälvsäkra att de tror att deras egna män ska förföras och dumpa dem. Har de ingen som helst självkänsla och aktning? En man överger inte en kvinna de älskar för att en annan har kortare kjol eller större tuttar, de går för att de vill ha något spännande eller möjligen tröttnat på sin osjälvständiga kvinna. Sen finns det förstås idioter som bara tänker på titts n´ass men dem kan man ju hellre vara utan tänker jag.

Utan att vara för elak mot män tycker jag att det är konstigt att vi lyckats luras in i att tycka att vi är underlägsna dem för i princip all forskning visar att kvinnor är smartare på gruppnivå än män. Sen är vi hemma med våra barn och det är där tappet kommer, vi springs förbi av män som ej tar ansvar för sina barn. Och det är ett feltänk i samhället, att omsorg av den egna avkomman ska ligga en till last. Men snart har vi sprungit om männen (om det nu är målet?) och då kan det bli fred på jorden (kanske).

Tylla min lilla unika unge med det envisa sättet ska bli rolig att följa, jag begränsar henne INTE och OM jag utan att veta det gör mig skyldig till detta kan jag lita på att mina tre äldsta döttrar påpekar mina misstag och sätter mig på plats. Hur det ska gå för min två söner i denna matrialkala struktur vete katten….

Nu ska jag snyta mig!

Tjing!

2 svar på “Tylla talar ut på begäran

    1. Vad roligt att du gillar, hoppas förvandla det till en bok framöver! och du vet att jag skrivit många sådana inlägg va?

      Anna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen