Summering

img_6807
Sista dagen på förskolan för den här terminen satsat vi på ”samvetsklänning” eller ”sammit” som Emils pappa skulle sagt. Vi ”adderar” (som alla säger nu förstiden man som jag hatar!!! Det heter lägger till!!!) rosa glitterspray för att stödja alla queerpersoner i landet som älskar glitter, färg och schlager (detta har INGET att göra med att min dotter går i samvetsklänning i purpur, har flätat hår och älskar rosa att göra).

 

Jag vet inte när jag skrev senast, dagarna flyter ihop men det känns som om det var väldigt länge sedan (två dagar minst) och jag har verkligen försökt att få till en rad eller två. Omständigheterna här är de att jag fortfarande är sjuk och börjar fundera på Rinexin…detta urmodiga medel mot bihåleinflammation som kan göra en psykotisk. Kanske DET vore bra så här inför jul för att få lite extra energi. Jag har nämligen varit så utmattad att jag somnat innan barnen fem dagar i rad här. Igår somnade jag SITTANDES mellan två barn med datorn i knät OCH en man på ingående för att köpa en gammal barnstol…..Jag är med andra ord MYCKET trött. Det ovanliga är att jag ju varit hemma från arbetet sedan halva torsdagen förra veckan och att jag nu rimligen borde vara frisk. Misstaget jag gjorde var nog att inte vara hemma när jag började bli sjuk. Jag segade mig iväg till akuten ändå och här sitter jag nu och fräser, snorar och har en allmän trötthetskänsla i kroppen.

img_6798
Vi testar pappas gamla päls och pälsmössa från början av 40-talet. Den har ett fantastiskt blått foder i och kragen ser ut att vara fodrad av en gammal kostymbyxa. Jag älskar det gamla sättet att ta tillvara på allt. Jag har en hel källare med tillvaratagna textiler med mera kan tilläggas….och jag ser ut som värsta kulturtanten!?!? hur fan gick det till????

Allt ovan hindrar mig dock inte från att vara ”basen” här hemma och när jag sover så sover maken, idag vaknade han halv åtta och verkade liksom stött över att jag sov och då försov hela familjen…..

Det hindrar mig heller intre ifrån att arbeta med huset, handla gran, städa, tvätta OCH sy de förbenade gardinerna som jag inte hunnit med på sju månader. nej man kan säga att det enda som antagligen skulle sakta ned mig och få mig att ligga stilla i en sjuksäng vore väl ett helkroppsgips.

Jag ska fundera lite på det.

img_6805
Igår beslöt jag att inte slänga den nästan söndervittrade lyktan jag fick av min bror när jag fyllde 40. Inez målade den istället i samma svarta färg som dörren (först skrapade hon den ju såklart fri från färg). Jag tycker den blev jättefin! Och så bra att inte slänga saker utan vårda dem istället!

Jag har ju utlovat blytungt inlägg om meningslösheten…det kommer, bara jag kan hålla mig vaken 45 minuter längre än barnen. Nu ska kaffet drickas och sedan fortsätter jag med gardinerna, härligt med semester ändå…

img_6796
Jag har skrivit om det tidigare, återvinningen….OM man ska ha ett system där man ska källsortera och lämna på mer än ett ställe (dvs grovsopor på ÅVC och hushållsavfall på en närliggande station) då måste kommunen se till att tömma ordentligt! Jag förespråkar något annat som jag tror praktiseras i Tysland, lämna sakerna vid HUSET och så kan kommunen komma och hämta där istället, då skulle jag bli förvånad om folk skräpade ned utanför sin port… Och vips har vi ENKLA JOBB som alla efterlyser!
img_6795
Återigen får jag vända hem med en proppfull bil med sopor….i ett miljöpartistyrt land i nådens år 2016.

2 svar på “Summering

  1. En annan medicin som faktiskt kan vara härlig på riktigt mot bihåleinflammation är sån brustablett som är slemlösande …hmm…heter typ acetylcystein…. men du är ju själv expert och mitt tips är möjligen inte det bästa.

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen