Two more days…

Jag hörde en uppmaning på radion…vad skulle du göra om du hade två dagar kvar…att förändra ditt land, så som President Obama har. Han tog ju chansen nu och friade en visselblåsare och utan att jag känner till omständigheterna gillar jag det. Frispråkiga människor är det bästa som finns (tycker jag som gillar demokrati, frihet och yttrandefrihet). Men om JAG var Obama…så skulle jag också utropa mig till kejsare. För Trumpmolnet som hänger över världen är bara för mörkt. Och trots att jag är en förespråkare av demokrati, fred och alla andra fina saker vi människor hittat på som gynnar oss så måste man ibland byta reglerna, som Wikileaks. Krig i fredens syfte och diktatur för att undvika Nazism….och vips var jag en förespråkare för Nordkorea…typ. Men ni fattar, jag skulle ta en Obamadiktatur varje dag i veckan hellre än Trump.

Jag ser paralleller till allt möjligt här, dåliga arbetsplatser där anställda uppmanas att inte klaga på sina förhållanden, som får uppsträckningar när de gör det och som får tips av välmenande kollegor att inte tala ut för att de då riskerar repressalier…..Såååååå 2016!

Jag skulle bli en urusel chef med urkassa resultat men glad personal. Såååååå dåligt för produktiviteten…eller…? Jag har på nära håll sett ett mycket privat bolag göra strålande resultat OCH ha den mest nöjda personalen ett vårdföretag kunnat ha med julbonus, gratis träning och om man slutar röka en dag mer semester per år (då chefen ansåg att det bidrog till mer effektivitet och hälsa för de anställda. De som inte rökte från början kompenserades också). Men det är historia nu.

Att inte berätta om missförhållanden är fel. Att straffa den som gör det är olagligt. Visselblåsare ska skyddas och man får inte efterforska vem som läckt. Detta gjorde till och med polisen nyligen, fy på er! Ni ska ju upprätthålla lagen ju sist jag kollade. I övrigt älskar jag poliser, såklart.

Korruption är närbesläktat med detta tycker jag, oärlighet, skrämseltaktik och vem vinner på detta? Ingen sannolikt utom den som bli sparkad snett uppåt hela tiden. Detta gör mig trött och desillusionerad. Och jag tycker som Astrid Lindgren att man är en liten lort om man inte gör det som är rätt, sen har ju alla olika rätt inpräntat i sitt DNA, jag för min del kan inte sova gott om jag gör fel. Misstag och slarv är en sak och kan ha yttre orsaker som STRESS men när man vet vad som är rätt men väljer att göra fel eller låta sig skrämmas…..då får man en hård huvudkudde antar jag och man bidrar heller inte till en förbättring och det sistnämnda är det värsta för det drabbar inte bara en själv. Nuf said.

Sen en kommentar till gårdagens reportage om våldsepidemier och vilka som blir våldsamma. Alltså….olyckliga barn blir olyckliga vuxna, slagna barn blir våldsamma och vad är nytt under solen? Reportern ville höra hur experterna ställde sig till den amerikanska teorin att våld smittar. Så dumt! Hon ville höra varför vi inte efter ett mord i ”orten” sätter in massor med motverkande insatser (dansgrupper? Polis? Fridtidsgårdar?) och båda talade om för henne att våld inte smittar så, det hänger ihop på ett mer intrikat sätt. DNA, uppväxt, social miljö och tillgången på narkotika i ett annat led. Det var väl inte så konstigt? Att våld eskalerar efter ett mord tänker jag har mer att göra med hämnd. Inte att alla tänker: -Åh, vad kul det verkar att ha ihjäl andra barn. Men den polletten trillade svårligen ned.

Efter det samtalet sändes ett reportage om en kille som kallades Sigge, han gillade ”röka” det var det enda han ville göra. Och han hade planer på att börja sälja och avancera från mellanhandlare till att bli producent och tjäna pengar. Som det var nu sålde han för att få eget knark. Först kan man luras att tro att detta är en trött 21-åring som liksom blivit beroende helt utan anledning men nej, det visar sig senare att detta är en pojke som blivit gravt misshandlad under en längre tid av sin far och dumpad på soc med orden: -Jag står inte ut med ungjäveln längre! Av sin far, den som skulle skydda och älska honom…..och jag är inte förvånad att han vill röka brajj dygnet runt för att dämpa sin ångest och ilska. Jag är däremot förvånad över att han arbetat med barn på fritidsgård under det att han var pårökt hela tiden. Jag önskar att den killen fått hjälp tidigt, på dagis och att hans pappa hade haft en bättre uppväxt osv osv tillbaka till skapelsens gryning. För det är DETTA som skapar social oro och krig. Det är detta som gör att unga väljer Daesh de mår inte bra, de har haft det svårt och nu är det lite sent att rädda Sigge tror jag, trots att han bara är drygt 20 år. Jag hatar knark men än mer hatar jag att barn far illa. Ser man smutsiga hungriga barn på förskolan, då ska man blåsa i visslan, snälla gör det! För allas skull men mest för barnet.

Nu ska jag göra mina övningar, tapetsera, tvätta, laga mat till ikväll för då är jag på TEATERN! Min julklapp från äldsta dottern.

Kram alla, särskilt ni som verkligen behöver en varm kram istället för en spark i magen…..

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen