Lagom nivå

IMG_7873
Meddelande till allmänheten: Barn gör inte alls som man gör, de gör heller inte det man säger till dem. De gör precis så som de själva vill. Vare sig de vill det eller inte. Slut på meddelandet.

-Jag har ju sänkt! (Ett barn jag fött som tittar på vuxna män som spelar Minecraft).

-Men det är inte bara att sänka, det ska sänkas till en lagom nivå! (Jag som vaknade långt innan ringklockan).

Det ser mörkt ut, jag har nu inte bara ett utan TVÅ barn som väcker mig om natten. Det hade väl varit OK om de hade somnat på under en och halv timmes läggning men NEJ så jobbar inte barn, och jag undrar hur stor andel av världens barn som gör det? Igår träffade jag en kvinna som har än större problem än jag med detta (hur är det möjligt tänker ni, men så är det. I den här förunderliga världen är ju allt möjligt, se på USA!).

Jag försöker och försöker förstå VARFÖR barn beter sig så här (jag utgår här från att mina barn är helt normala så att ev. psykologisk stress av att vara just mitt barn ej spelar in, jag menar att det inte är något fel hos mig som förälder som gör detta) fruktansvärt mot sina föräldrar, tröttar ut dem och gör dem till monster alltså.

Jag har mycket svårt att förstå varför mina tre små HATAR att sova. Samma VARJE kväll och sen (trots den begränsade och inte alls de utlovade 10 timmars sömn som barn kräver enligt litteraturen) är pigga nog att vakna på natten och vilja ligga PÅ den otäcka människa som tvingar dem till sömn OCH väcker samma människa långt innan det är dags att stiga upp och har mage att ha ATTITYD!?!

Sitta och skrika mitt på golvet innan halv sex på morgonen är inte tillåtet i min kultur, så är det bara, hur har mina barn lärt sig detta?

Jag fick höra att lilla T, som just imorse utsatte mig för detta idag, hade sovit så gott på förskolan igår…och jag höll med fröken ”-är barn så trötta att de somnar på förskolan får de göra det….bla bla bla…” Ljug! Jag vill fasiken inte att mina barn ska sova på dagen, då vill jag också få göra det för jag orkar inte detta. Jag blir gaaaaaaaalen snart, på allvar gaaaaaaaalen!

Och vad gör jag när jag hoppar upp? Jag får värsta bästa idén till baksidestexten till boken, tar fram datorn (såklart efter att jag fixat frulle till skrikhalsen) och skriver EN mening på datorn. Då vaknar maken (efter att jag sagt till honom att tre barn nu är vakna, att jag har spränghuvudvärk, ryggvärk och faktiskt, föga förvånande FEBER lagom till helgen) och muttrar…

-Sitter du uppe…?

Som att jag VILLE sitta uppe!?! Jag vill fan sova till PÅSK! MEEEEN jag ser till att utnyttja den vakna tid jag får ”in the privacy of my own home”, hur ska jag annars få ihop allt? HUR?

Nu är jag klar för den här gången, bägaren rann över lite där men jag ska nog få ihop det till fredagsmötet 07.30 och klara av att ronda, skriva ut alla som ska hem och sen göra noggranna helganteckningar så att jouren vet EXAKT vad som ska göras med alla patienter på avdelningen under helgen. Man ska tänka MINST en dag framåt på jobbet. Det är väldigt vanskligt med tanke på att folk när som helst kan bestämma sig för att få en störtblödning, hög feber eller en hjärtinfarkt. Det gäller ju för övrigt hela värden hela tiden dygnet om så…..det var väl både normalt och oerhört svårt, se bara på USA. Expect the unexpected liksom.

Nog nu, jag ska hemifrån låååååångt hemifrån.

A

 

4 svar på “Lagom nivå

  1. Dagens skratt! ?

    Jag vet inte hur många gånger jag tjatade på dagis om att de (tjejerna) inte fick sova. Nu när de är 12, 10 och 7,5 lägger sig mitt underbarn till son tidigt, alldeles själv och vaknar i normaltid efter 10 h sömn. Lillan ungefär samma men Äldsta får vi tvinga i säng och tvinga att vakna. Frid och harmoni…

    Men, stor skillnad, vi får ju sova hela nätterna. Lider med dig. Kram

    1. Frid och harmoni….låter som ett bra namn på mitt nya parti jag funderar på att starta…
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen