Sänk lite är du snäll…

Jag vaknade först (wohoooooo). Tid för kaffe tänkte jag då. Mm kaffe sattes på, datorn igång och så hann jag se tre minuter av den serie jag somnade ifrån igår för tredje gången. Då dök Edgar upp. O´Boy och min telefon önskades. Check!

På med serien igen i….fem minuter. Då kommer Frank. I kallingarna, han frös och undrade om jag kunde ordna en brasa. En sekund tänkte jag; nej för fan men mjuknade. Visst kan vi elda trots att det är sommar, det var lite kylslaget. Röken bolmade in…inget drag, kanske ett fågelbo i skorstenen? Maken fick väckas och sen tog det väl 25 minuter att få ordentlig fjutt på brasan.

Kallt kaffe. Nu då? Ska jag hinna se klart innan Tylla också vaknar? Tio minuter senare inser jag att hönsen måste ut.

Jag gick, mitt ansvar…hönsen var min idé. I hönshuset hade det varit party inatt. Ytterligare en höna vekar ha börjat värpa. Ett ägg med tunt och sladdrigt skal låg söndrigt på golvet, ytterligare helt normalt låg vid sidan om. Hurra och helvette på samma gång liksom. Jag städade ur, rättade till mattråg, bajsskyddet osv och kom in med min skatt. Nu får vi små grönaktiga, stora chokladbruna och sen dessa lite mindre men lika bruna. Mitt vardagsguld.

Tillbaka till serien om Vera Stanhope. Sju minuter senare uppenbarar sig min lilla tös i hallen…hon vill kramas och sitta i knät.

Två timmar tog det att se de sista 40 minuterna av avsnittet och jag hade lite svårt att koncentrera mig men det gick. Samtidigt i huvudet skissade jag på min nästa bok, jag vill skriva något läskigt. Det behövs nog bara tre veckor för det. Men om man tänker att fyrtio minuters fokus drar ut på 120 minuter blir det…….nio veckor i mitt liv.

Allt jag gör tar tre gånger längre tid än för andra och då är jag ändå en snabb person som får mycket gjort. Hur får jag ihop det? Jag borde ha tre gånger min lön kanske. Vilka knasiga funderingar….jag återkommer när jag rett ut saker och ting. Men en sak hanns jag med innan allt ”ballade ur”. Jag gjorde ett arbetsschema åt mig. Jag ska se till att ha rimlig arbetsbelastning på min utbildningstjänst, den där jag ska lära mig saker. Och EKG-boken ska med till jobbet imorgon. Nu ska det pluggas så som det är tänkt. Ordnung. Det är mitt nya måtto. ORDNING på torpet!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen