En Chateauneuf du pape senare

Åh, man bara måste älska sånt här!!!!



Vi städade ur butiken idag. Det gick fortare än väntat. Nu har jag en hel butik i vardagsrummet. Jag puffade för detta på FB och det kom några glada kunder och shoppade mitt i fredagsmyset. Mycket trevligt.
Vi lagade fylld gårdskyckling och drack för ovanlighetens skull vin till maten. Ett utsökt gott rött vin som vi fått i present av makens pappa med tillhörande fru. Tack som 17! Det var så jättegott och lyxigt!


Detta är den typen av vin som gör att jag tar sats från vardagsrummet, kastar mig efter Frank ock vrålar, här kommer snippedisnopp i full galopp. I dödsförakt! Väl värd varenda krona (fast jag inte köpt den själv)


En unge har rest på träningsläger, en annan åker på cup imorgon. Lite lugnare än vanligt alltså. Ikväll mös vi verkligen. Inga regler, musik och så vin på det. Vi dansade till värsta discolåtarna (kolla Instagram om ni vill se smakprov) och jag kände mig som 15 år igen. Det är minsann inte varje dag. 
Maken skulle briljera, han har tränat lite…I hallen har vi satt upp lite klättergrepp, tanken var att vi skulle kunna klättra lite på väggarna, bokstavligt talat. Han har övat på att hänga raklång och sedan utan att svaja dra upp benen i 90 grader. 
Nu ville han visa för mig. 
Jag höll på att kissa på mig. Jag sa åt honom att lyfta upp mig och så gjorde jag EXAKT samma grej…med en rygg som skulle få vem som helst att bli förtidspensionär! Jag höll på att dö av skratt efteråt, han med! 80-talister alltså, vilka tunnisar! De blir bakfulla och söker akuten, ser en nål och svimmar (fast det gör jag med, men jag har kroppsskadeångest, det är något heeeelt annat!)
Så nu fattar han att jag är ”lumberjackvirke”. 

https://www.youtube.com/watch?v=pUpMbadNT5k&feature=youtu.be&app=desktop

Här ett klipp på lillebror…det är samma virke jag är gjord av…;)

Nå! Sen blev det mat, resten av vinet och lite mer disco. Vi hade väldigt trevligt allihopa. Vi pratade om de stundande hönsen och jag har bestämt att en höna ska heta morsan. Sen sade jag att när de inte värper längre får maken nacka dem. Han vägrade. Alltså ska jag få nacka våra husdjur och tillaga dem. Han är verkligen en tunnis! Tänk att han varit på mission i fjärran land…

Men OK, jag hajjar, han vill inte äta en kompis. Jag drar mig inte för det. 

För att vara lite seriös här i lurigheten ska jag bara kommentera att en Saudisk bloggare ansetts för sjuk för att piskas….Det tycker jag är fantastiskt intressant. Man dömer någon till 1000 piskrapp för att man vill straffa dem, man vet att det sannolikt leder till döden, men när personen visar sig ha mått illa av de första 50 rappen ska man invänta att de kryar på sig!?! Jag vet inte om detta är humanitärt eller utstuderat inhumant. För vill man ha ihjäl någon spelar det väl mindre roll om de dör av 100 eller tusen rapp?

Detta leder mig osökt till en fullständigt patetisk men härlig video av ett av mina favoritband Maroon 5. Jag fick en gång en skiva av min bror som känner min musiksmak väl, och jag älskade den. De åker runt och ”craschar” bröllop i LA. helt otroligt härligt att se brudparen tala alla koncept och bara skaka loss. Lite som när man ser frierier med hela folksamlingar som dansar. Sådant får mig att le, och tänka att USA ändå har något jag älskar. Lekfullheten och galenskapen. Den dagen ett liknande youtubeklipp kommer från Saudi, ja då har vi fred på jorden. 

Efter maten dansade vi som sagt lite till. Maken hade läst om snippedisnopplåten från Bollibompa, och spelade den. Jag sa åt honom på skarpen att stänga av snabbt. Det gjorde han också. Frank fortsatte dock sjunga på låten som aldrig spelats här hemma. ”Här kommer snoppen i full galopp”…Han deklarerade att han brukar sjunga den ihop med mormor och morfar… 
Tänk att vi lever i ett land där den äldre generationen tycker att det är helt OK att barnbarnen sjunger om ”gamla snippor som sitter helt galant”. Det är frihet det!

Nu sitter mina härligt lössläppta föräldrar i Krugerparken och dricker vin antagligen. Jag hoppas att inga lejon tycker att de ser smaskiga ut. Jag älskar verkligen dem. Galet fria människor.



Här ser man en ganska fri kille. Mössa på, Anny Bösch både på iPad och live en masse. Pepparkaka fast det inte ens är jul, vad ger ni mig för det?



Lite halvlurig sitter jag här med mina sovande älsklingar, maken protesterade inte ens när jag sade att jag skulle skriva medan de somnade. Det måste till ett jävligt bra rödvin för det.

Så peace, love and understanding på er allihopa, nu ska jag se På spåret och vara superduktig! 

I love you all…hick!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen