Min vän konstnärinnan

Noshörning i vitt och guld, rakubränd. Idén kom från en privat beställning från en som med nöd och näppe överlevde lastbilsattacken på Drottninggatan. En dag jag aldrig kommer glömma. Jag hoppas verkligen vårt civilsamhälle står emot ondska, galenskap och odemokratiska krafter som en förgylld noshörning.

Jag vet att jag har skrivit om henne förr men vissa personer tål liksom att upprepas. Får jag Presentera Eva Bergvall, igen.

Tänk er en hjärtklinik med dessa på väggen. Det andas offentlig utsmyckning hela vägen och jag vill ha ALLA såklart, att välja ett är så fruktansvärt svårt.

 

Den lilla kvinnohjärnan i storformat. Eva inspirerades av en replik i serien Orange is the new black. En valnöt är ju väldigt lik en hjärna. Så härlig tycker jag, men även här uppstår problemet att välja.
Minns ni att jag skrev om att laga med guld? Exakt det har Eva gjort här med de härliga ljusstakarna, man nästan önskar att något ska gå i kras!
Här är den igen! Ur en liten annan vinkel och så ser ni sakerna bakom också!
Jag ser framför mig en stor marknad i Afrika där kvinnliga könsdelar är tabu och man kanske ska utbilda folk lite…..Eller kanske för Saudiska prinsar att kontemplera kring när fruarna är ute och testkör deras Ferraris…?
Här ser ni en glitterhjärna på sitt stativ. Glaskupan ingår i köpet också!
Älskar den med.
Åh, se där en noshörning……
Min lilla valnötshjärna. Tack söta Eva, snart ska jag hämta krukan och lämna in min krossade tallrik för lagning. Klänningen om ni undrar kommer från Kwoshare och den är min favorit när jag ska se snygg ut men inte överansträngd. Sånt är viktigt när man ska sälja en bok om utmattning…
Så här härligt ser det ut just nu utanför galleri-ateljébutiken på Färingsö. Jag fick med mig en näve ringblommefrön också för nästa säsong. Jag ska nog göra ringblomssalva då.
PÅ våningen ovanför butiken finns en liten lokal som man kan ha som kontor eller liknande. Där kände jag mig genast hemma. Min morfar åkte nämligen landet runt och öppnade Caltexmackar när han var ung. Sen blev det Texaco och nu heter de Preem. Evas pappa är en bensinmacksentusiast och man kan se gamla bensinpumpar på gården. (Hett tips för de som annars skulle ha svårt att få med sig en manlig vän eller fd sjökaptener…ja jag menar dig Barbro!).

Ibland när jag behöver lite vila från mitt eget liv åker jag den lilla extra svängen ut på Färingsö. Där ligger Form från Skå. Det är Evas hem, ateljé och nästan kafé skulle man kunna säga för man fått alltid kaffe och en kaka om man vill och så mortlar hon kardemumma åt en medan man hämtar andan. Nyligen har den årliga Konstrundan här på Mälarön gått av stapeln så just nu är det extra fint i verkstaden. Jag ska inte orda så mycket idag för jag tycker bilderna ska få tala men jag lovar er att den lilla turen ut på landet är så värt besväret, eller besvär förresten, det är mer som en spadag för hjärnan.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen