Akut buk mm

Ett av barnen i Edgars klass hade gjort denna, så himla fin. Alla var egentligen fina men några var så där toppenbra!

Dagen började sådär….jag är ju krasslig, mest halsen, laryngit typ och trött. Så jag hasade iväg med tre barn som VÄGRADE samarbeta kring något som helst och tänkte att jag duschar och borstar tänderna när jag kommer hem igen. Det kändes helt rimligt tills jag ser den stora mängden bilar på parkeringen och plötsligt MINNS att det är frukostd rop-in på ena fritidset. Alla föräldrar stod där i fina kläder, piffade och i full harmoni med världsalltet när jag kom in med skräck i blicken. F vägrade gå till sitt klassrum om jag inte lovade att komma efter frukosten, på hans lektion alltså, och säga hej då. Jag lovade och sen blev det till att äta frukost i kulturtantsuniformen och jag var mycket glad att jag kammat det flottiga håret till en mycket stram tofs så åtminstone det såg välgenomtänkt ut…

En till…

Efter frukosten gick jag upp och störde lektionen i Fs klassrum men då var jag för länge sedan bortglömd och jag hade kunnat strunta i det men sån är inte jag. Har jag lovat så har jag.

Inte helt enkelt att hitta saker som ”rymmer” när det är så trångt. En sko hittade jag men fortfarande saknas en sko och en handske….

Hemma slöade jag runt, pluggade lite, städade, tvättade och försökte ta det lugnt. Jag fick panikhandla kattmat också för den tog slut igår och det är en sån sak som jag ständigt glömmer att hamstra.

Jag försöker städa lite i mitt arbetsrum och hittade bilder jag klippt ut som gör mig glad….
Så kom jag på att jag behövde göra en hjärna…och letade fram min pappas fina anatomiska bok med bara riktiga bilder från dissektioner. Den brukade jag visa för mina klasskompisar som liten och skrämmas lite med…..

När barnen kom hem blev det lite läxläsning, mat och sen mer läxläsning inför nattningen. Jag såg fram emot en lugn kväll med maken. Vad händer då? AKUT ont i magen. Jag tänker alltid det värsta, dissekerande aortaaneurysm och snar död men lugnade mig lite. Tänkte kräksjuka och smsade till maken som lade de två andra att han behövde komma och nytta av mig för jag var sjuk. Han kom snabbt vilket antydde att han med flit låg kvar där för att undvika att åka på disk och städning…..

Häromdagen vid källsorteringen hittade jag den här ståltrådskorgen som någon bara ställt på baken. Den spikade jag upp på uteväggenså att hönsen skulle kunna gå och äta utan att söla ned. Höns bajsar ju lite hit och dit så detta är ett sätt att hålla maten ren liksom. Det är tak över också så att ingen smitta kan komma ovanifrån. Recycling! Me like!
Här är Garbo lite på vift ihop med Goldie. Vilken dag som helst ska maken såga till taket också….

Jag försökte undersöka mig själv, tänka ut vad katten jag led av och kom väl fram till att det nog var gallbesvär. Jag ringde min vän Y som snart är klar husläkare och hon kom över för att undersöka mig och vid behov skjutsa mig till akuten…såna vänner alltså!!!

När jag kom hem med killarna från skolan möttes jag av en liten flamencoflicka, olé liksom. Eller är det kulturell appropriering?

Jag hade så ont att jag blev kallsvettig, gick omkring och ojade mig, maken tyckte jag var fånig…När Y kom hade jag tagit 1g alvedon men hade fortfarande väldigt ont. Tydligt under höger arcus (dvs under revbensbågen och över gallan). Solklart tyckte hon, och jag. Jag ringde närakuten som inte kunde erbjuda ultraljud men hänvisade till en annan akut med UL. De skulle dock stänga inom 55 min och hade också fullt. Jag försökte få mina föräldrar att skriva ut Spasmofen men då hade jag behövt åka till en annan kommun för att hämta ett pappersrecept och sen till apoteket. Jag kollade igenom alla mina medicingömmor och hittade naproxen. Det får duga i värsta fall. Nu ska vi se vad natten har i sitt sköte, värken kommer då och då…..och jag tänker att jag inte uppfyller ALLA kriterier för gallstensanfall men iallafall ett eller två. Ni känner till alla F:en va?

Fat, female, forty, fertile och fair-haired…..ökad risk för gallproblem.

Just nu ganska lite ont men jag försöker att inte andas så djupt och snudda vid mellangärdet….

Hoppas innerligt att jag inte behöver åka in akut inatt, så jäkla pinsamt och jobbigt.

Min kruka kom hem idag och jag ÄLSKAR DEN! ÄLSKAR, och det fanns en till….kanske den också ska bo hos mig?????
OM jag har gallstensanfall kanske det är bara grönsaker som ska bli min föda framöver….? Men det är vackert.

Gonatt!

2 svar på “Akut buk mm

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen