Vad får jag för pengarna?

Ingen kostnad är för stor när vissa gifter sig osv. Men när det kommer till att betala till det gemensamma ja då är det en annan femma.

Ganska trött av att höra att de allra rikaste inte vill betala till det allmänna. Och särskilt upprörd blir jag när det gäller kungligheter eller andra som någon gång i begynnelsen roffat åt sig av folket, drivit in skatter av hårt kämpande människor och på så sätt skapat sig en förmögenhet så stor att det plötsligt blir för mycket att betala en viss procent i skatt….

Att privata affärsmän är giriga och jagar lågskatteländer det kan jag väl förstå, men då kan de väl bo där också? För ska de köra på svenska väger, föda barn på landstingssjukhus och på andra sätt tära på systemet ja då ska de bidra. Och tydligen är inte skattesatsen så viktig för även i USA där skatten för de rikaste är förhållandevis låg jämfört med Sverige så vill man slippa undan och spara pengar på hög. Själv kommer jag inte undan, vi drunknar i räkningar, skatt på att vi sålt ett hus med vinst och köpt ett ännu dyrare…dragit på oss mer lån och utgifter.

Hela systemet bygger på att den lilla människan ska arbeta, betala skatt och sedan konsumera….så att de snurrande hjulen gör ett fåtal rika och sedan har råd att betala för att slippa skatta.

Väldigt enkelt och det är därför jag konsumerar mindre och mindre. Köpa nytt lockar ej. Betala moms känns inte bra, inte när vissa kommer undan….jag tror på sänkt inkomstskatt så att det lönar sig att arbeta och sen ska man ha en rimlig skattesats så inte alla med mycket pengar flyr landet men…mycket vill ha mer och girigbukar finns det gott om. Jag gillar det inte och kommer fortsätta stänga av mina kranar och jaga efter mer…jag behöver INGET.

På väg hem såg jag återigen den galna reklamskylten vid Haga som uppmanar en att VARDAGSSHOPPA på Barkarby outlet…ett nöje. Momentan ångestlindring kallar jag det. Sluta shoppa, gå hem och laga dina jeans konstfullt istället så får du se på tillfredställelse och ångestlindring. Man blir ändå inte lik Nicole Kidman eller Madonna. De får för övrigt det mesta gratis eller lånar….

One Comment

  1. Lotta

    Hahaha! ”Vardagsshoppa i Barkaby” fick mig att få lite spader när jag åkte förbi reklamskyltarna här om dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *