På löpet igen….

 

Det är inte bara jag som svarar på frågor men jag är med.

 

http://Artikeln i Hälsoliv /Expressen

 

Tisdagen inleddes med tre tandläkarbesök i rad sen iväg till frisören, min kompis Sandra. Hon ska bli huvudperson i en roman en dag, de saker som händer henne överdänger mitt liv alla dagar i veckan.

Idag har jag också hanterat lite medicinska grejer men lite off side kan man säga….det är märkligt ändå att det här yrket inte slutar när man inte är på jobbet riktigt. Jag gillar ju det men jag vet att en del är stenhårda utanför sjukhuset eller mottagningen. Ger inga råd, lägger inte två strån i kors. Men för mig är det otänkbart. Ser man ett gråtande barn med en spräckt läpp….ja då tar jag mig en titt, ringer föräldrar, ger lite tips och råd och lugnar barnet. Det var det minsta problemet idag kan jag säga. Sen blixtvisit helt oanmäld på ny förskola….vi har haft våra dubier ett tag kring vad vi ska göra. Vi känner inte att 36 st barn på en avdelning med 4-5-åringar är en bra miljö. Inte konstigt att lilla T är trött innan sex på dagarna. Jag uppmätte över 78 decibel (A) på morgonen innan ens alla var på plats. Så ska det inte vara, när slutade vi som land att bry oss om våra barns miljö och utveckling.

Jag fattar inte att vi låter detta ske. Vi skapar sjuka människor är min övertygelse. Men jobba måste man, köpa dyr bil, ha fint hus med bra läge……synbar lycka är allt. Så 2017. Nej jag ska dit igen med make och Tylla imorgon och gillar de så är det bye bye vinstdrivande barn”omsorg” och hel kommunalt dagis igen för första gången på 10 år. Inte en skattepeng ska de få att lägga på annat än pedagogiskt material, personalvård, rumsliga inne- och utemiljöer. Nej fy fan! Men jag ska gå på föräldramötet…bara för att… Jag vill höra hur de tänker för att kunna förstå. Hittills har jag inte hört ett ord jag trott på. Jag får lust att bli hemmafru…behöver bara en ”plattform” först, och 34 timmar på dygnet. Men sen så!

Edgar väcker mig. Där för skriver jag nattetid. Det är inte bra, jag är för trött för att ändra något men jag tror att lösningen måste bli en uppdelning av sovplatser IGEN. Han får sova med mig eller maken för jag klarar inte mer störd sömn där värken hindrar mig från att somna om.

Nu ska jag göra ett nytt sovförsök. Jag ska på ansiktsbehandling imorgon. Tänkte vara smashing på lördg, vi har lite gäster då…och jag fick i present av min bror och svägerska. Annars går jag inte på sådant. Antagligen kommer jag somna och snarka…..Soooo stylish.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *