Tyllis

Förväntansfull, och naken….Alltid naken.
Förväntansfull minst sagt.

Vilket jädra väder! På väg till arbetet satt jag på färjan och funderade på om en flytväst i bilen ändå inte var en bra idé. Den krängde och blåsten var intensiv. På vägen hem var det snöstorm och halt som attan. Jag halkade till i uppförsbacken vid sjukhuset och trodde jag skulle dö av smärtan i ryggen. Den tål inte de där plötsliga rycken. Men så kom jag på att jag inte ska tänka på den jäkla ryggen, det gör mig bara ledsen så jag fokuserade på att inte rynka pannan åt illvädret och att inte stressa på stegen för mycket. Det hade varit en arbetsam dag på avdelningen med mycket jobb nämligen.

När jag kom hem låg ett paket och väntade, på TYLLA! Danshopen är poppis just nu (alltså jag älskar att kolla in blekrosa danskläder och skor). Hon hade fått välja tights och dansskor, de i puderrosa skinn.

 

På direkt med allt och sen matcha med kepsen och tröjan i samma färgskala.
Skorna satt perfekt faktiskt. Lite oroligt var det att beställa med mått jag inte kände till….

Tylla fick paketet och blev själaglad. Hon har tjatat sedan i söndags eftermiddag (alltså inte såååå länge) men plötsligt glömt vad som var på ingång. Hon slet och slet men hon fick inte upp plastkuvertet. Maken hjälpte till. Hon fick upp ett hål stort nog att tvinga ut skorna men när det platta och lite bredare nylontightspaketet skulle ut tog det stopp. Men hon utbrast:

-Är det på RIKTIGT!?! Hon kunde inte tro att hon fått så fantastiskt fina saker.

Genast skulle allt på och sen dansade hon större delen av kvällen för oss. Det gjorde hon visserligen redan igår. Då mötte hon mig i hallen på tå och armarna över huvudet på ballerinavis och snurrade utmed korridoren. Sällan har väl en fritidsaktivitet slagit an en sådan djup ton.

Maken hade sin bästis hemma. Det betyder att det blir K Ö T T, kött, kött, kött, det verkar vara allt de tänker på. Och campingutrustning. Någon grej som heter ”para cord” (?) fick jag förklarat för mig. En asbra lina som snotts ihop i någon sorts fläta som man kan ha i händelse av akut linbrist i vildmarken. OCH jag fick veta att OM man verkligen behövde det kunde man tvinna upp den (så uppfattade jag det iallafall) i sina mindre beståndsdelar för att göra ett NÄT!!!! Där dog mitt tålamod och jag sa att det var ju en fantastiskt bra idé. Då kan man ju tråla för sin överlevnad efter att man byggt en motor till sin flotte. Sen slapp jag höra mer om Livet i vildmarken och alla saker man behöver köpa för att vara där två nätter om året. Och om du undrar mamma så har han bytt sin julklapp för 80 liter det är ingen mening med om man ska leva ståndsmässigt i skogen. Då ska man ha minst det dubbla och då får man punga ut med 4300 kronor. Jag skriver det så ni fattar hur mycket det är. Tretusenfyrahundrakronor.

Mästerfotografen fortsätter att fylla min telefon med abstrakta bilder.
Ibland kommer nästan hela ansiktet med.

Fatta! Jag tror det hade varit bättre att HYRA en rygga när man väl ska ut för 500kr/natt och så kan man uppgradera när det behövs.

Nu ska jag ge mig själv TENS och försöka somna tidigt. Fem gånger väckte Edgar mig och när jag vaknade 02.34 kunde jag inte somna om på två timmar pga blåst och värk. Då gick jag ut i natten med makens jacka och monterade ner julbelysningen som slog mot fönstret. Sannolikt kommer jag sova djupt och inte märka av honom så mycket inatt…jag hoppas det.

Sen en liten kommentar till alla som förfasas över Victoria Beckhams bild på Instagram. Varför så förvånade? Om man tittar längre ner i flödet på själva Posh ser man att hon är ännu smalare än modellen i fråga. -Feed her säger någon, ja det kanske är mat hon behöver men om man inte vill se liknande bilder går det ju utmärkt att inte följa någon som uppenbart är totalt fokuserad vid sin vikt, dyra kläder och att vara asrik…eller? Världen är full av människor som försöker hantera sin ångest på något sätt. Vissa äter, andra svälter. Vissa skär sig, andra poppar poppar piller. En del gör allt och lite till.

Tja ba!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen