Nyttan med något

IK förklarade senare att han var förtjust i tanken på en stark organiserad grupp som arbetade för en sak…och det är ju typ IKEA i ett nötskal.

Kamprad död igår….och idag läser jag att han var lierad med fascister OCH älskade en jude. En komplex typ således, som vi alla. Han har knappt kallnat men ska redan dissekeras. Jag har INGET till övers för de som hetsar mot folkgrupper (eller enskilda) och jag vet INGET om Kamprad mer än det jag läser nu på morgonen. Men det är märkligt att nu när han är död så ska skiten fram igen. Om man verkligen verkligen ogillade honom då antar jag att man inte har en enda IKEA-pryl hemma. Då kan jag ta det. I min lite fyrkantiga värld står man för sina övertygelser. Jag undviker så gott det går att handla oetiska saker ( just nu är UGGS bannlyst här hemma trots att jag egentligen ville ha ett par för de är så bekväma). Hatar man fascister så tar man tydligt avstånd. Man köper inget av dem. Och jag är på tok för dåligt insatt i hans historia för att ta grundad ställning men det är ju aldrig för sent tänker jag….

En människa är lite mer komplex än en enda åsikt. Jag tänker på mig själv. Jag tycker både ja och nej kring en hel mängd saker. Jag kör bil och tänker på miljön…försöker handla bensin från Nordsjön men misstänker att jag noh stödjer Saudi då och då….

Vad gäller otäckingar som kommunister, nazister och fascister så ogillar jag ju dessa starkt och då kan man liksom inte köpa Lars Ohlys eventuella kalsongkollektion (för han lär ju behöva hitta på något nytt nu) eller bära tröjor med Che Guevara, Stalin, Hitler eller för den delen på något sätt stödja massmördare i Afrika, Vietnam osv osv.

Vad är min poäng tänker ni kanske (det gör jag med nu innan ljuset kommit till vår del av jorden) jo det är att all skit kunde ju gärna ha fått komma ut för 70 år sedan. Nu är det ju lite sent på jorden liksom…..

För övrigt har kungahuset varit nazivänner och en hel del andra i vårt avlånga land och ska man vara konsekvent kanske man skulla göra rent hus där också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *