Stör ej

Jag tror att mejlen på jobbet har fått en ny funktion (det kan också vara så att jag inte sett detta tidigare). En ”tummen upp knapp” som jag antar ska underlätta och försnabba kommunikationen. Ett positivt kvitto liksom.

Men jag ska INTE använda den mer. Jag har nog gjort det två gånger för att visa att jag läst och liksom godkänna och gilla i ett slag. Men jag ska rensa hårt nu och lära mig nya rutiner. Jag vet själv hur otroligt tröttande det är med mail som pockar på och att få mail med en tumme upp på saker som man skickat känns som ytterligare en belastning. Jag ska överhuvudtaget begränsa informationkanaler och meddelanden mer. Jag tycker om att prata (även om jag älskar att skriva) med folk, inte skicka meddelanden hit och dit. Missförstånd kan lätt uppstå som vanligen inte sker när man talar med varandra. Undantaget är när man har affärskontakter. Det håller jag nästan uteslutande på papper eller i skrivform. För att man senare ska kunna kolla vad som sagts.

Men fr.o.m nu ska jag verkligen försöka hejda mig från att skicka meningslösa meddelanden och störa folk. Jag vill ju inte ha dessa meddelanden själv. Vi måste hushålla med detta för det stör oss. Tar oss bort ifrån det viktiga och gör avbrott. Jag hejdade mig just från att mejla kyrkan där jag ska föreläsa om den fina artikeln som skrivits. Jag vet ju att den kommer och jag antar att de kommer tala om för mig när var och hur. Kanske jag t.o.m får ett eget ex. Det löser sig med andra ord och jag tar ett djupt andetag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *