En lite piggare dag

Morgonens frukost. Kopp Amanda, munblåst nytt glas från Åre Glashytta innehållande hemmapressad apelsinjucie och en KANELBULLE MED SOCKER SMÖR OCH VETEMJÖÖÖÖÖL! EN bulle.

Vi kom hem sent igår. Jag tvingade maken att packa upp det mesta och började tvätta direkt. Fördelen med att ha två tvättmaskiner är att man snabbt kan sortera upp vit- och kulörtvätt och köra dem. Nackdelen är att man sedan har två tvättar att hänga…det fick maken göra.

Älskar Vasaloppet!

Jag OCH maken tog oss an köket imorse och hör och häpna, det var trevligt. Vi hade Vasaloppssändningen i bakgrunden och då blir allt lite roligare ändå. Vi städade intensivt och det blev väldigt rent. Sen tog jag hönshuset. Det var….skitigt. Jag har på allvar börjat fundera på om jag behöver en blå jobbaroverall och ett par stövlar till hönsskötseln….

Mina höns lägger tre sorters ägg nu. En mintgrön, chokladbruna och sen en brun spräcklig.

Hönsen snittar ett halvt ägg/dag ungefär en grådaskig dag men bättrar sig till ett ägg vid sol. Grannen som skött dem när vi var borta har nog kylen full nu av härliga ägg.

Jag åkte iväg och handlade lite gottis till grannarna som tack för hjälpen och då drogs mina ögon till en hälsotidning. Jag tänkte först att jag inte ska stödja sånt men blev så nyfiken på innehållet…..och det motsvarade mina förväntningar OCH en insändare överträffade dem, med råge! Hon skrev att hon nu pga att tidningen skrivit så positivt om att hälla i sig kolloidalt silver, vaccinationsskador hade uppmärksammat samt en bit om det giftiga sockret. S U C K ! Jag vet, vissa GÅR INTE ATT NÅ med vetenskap och sunt förnuft. De söker alla svar utanför de vedertagna (och faktabaserade) kanalerna. En gång i tiden trodde folk att radioaktivt vatten var det nyttigaste man kunde dricka…..Livsmedelsverket om varför man ej tillåter kolloidalt silver som kosttillskott.

Men jag fann några kul recept i tidningen som jag kanske kommer laga. Det är ju inte så att jag inte TROR att avslappning/träning i yogaform, mindfulness osv funkar för vissa. Jag gillar bara inte att det är en sådan hallelujahype hela tiden över nya nyttiga saker som när man väl kokar ned det bara handlar om motion, återhämtning och en varierad kost…..

Tylla somnade i bilen på väg hem från Sopstationen, morföräldrarna mm.

Både maken och jag läste fel…stjärtöppnaren, men så var det ju inte!

Öppnar upp området kring hjärtat???????

 

Ikväll ska jag lyssna på dagens söndagsintervju, den lät så spännande när jag körde till butiken kring halv tio….jag kommer nog återkomma till detta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *