Vad får jag för pengarna?

Här är första delen av dagens utbud live…..

 

Tvåtusenfyrahundra kronor om året i TV-licens. Det ska varje hushåll betala för public service. 6,57/dag. Det kanske inte låter så mycket men jag känner mig stundtals lurad. Om jag räknar efter lite hur mycket jag använder public service varje dag kommer jag, mellan tummen och pekfingret fram till 2,5-3h/dygn. Då är det mestadels P1 på väg till och från arbetet (jag drar ner mer och mer på det för jag vill vila hjärnan och orkar inte med all dårskap snart), kvart i fem ekot (medan jag lagar mat) och sen SVTplay i mellan 5-45min/kväll beroende på hur snabbt jag somnar ifrån. Och utbudet där är väldigt smalt för mig. Enstaka filmer finns, vissa serier från BBC, en och annan svensk grej…som Tunnare än vatten till exempel och den där med unga killen som hade en polismamma och infiltrerade en maffiafamilj. Och nu Homeland och 100% bonde. Jo, vinterstudion såklart när jag har möjlighet att se (typ aldrig för då är det oftast full fart på barnen och sport måste ses live). Men i övrigt finns INGET som intresserar mig. När jag ser att Mord och inga visor från 1984 (som jag såg ungefär då) visas igen idag tänker jag att….den var inte ens bra då.

 

Jag skulle vilja veta vad Melodifestivalen faktiskt kostar. För jag skulle gärna vilja ha lite mer för mina pengar. Barnen och maken utnyttjar inte public service alls knappt, jo maken och jag ser sport ihop men annars betalar vi för Netflix för att titta på saker eller hör och häpna vi har DVD-filmer!

Tydligen är Mellots kostnader höljt i dunkel och jag tycker det är konstigt. För det är skattefinansierat och avgiften har till och med tänkt omvandlas till en skatt så insyn vore trevligt. Varför tar jag upp detta då? Jo för de första två avsnitten som jag lovade att se med ett av barnen var så sanslöst dåliga så jag verkligen verkligen aldrig mer kommer se på detta. Och mina små barn kommer växa upp utan detta för maken vägrar sedan länge se. Ingen sorg i detta alls men hur kunde det blir så dåligt med alla pengarna som det kostar? Och varför i hela friden gjorde de om det till en följetong? EN kväll med schlager kan man klara men det här ”nya” är helt obegripligt för mig. Och för övrigt vann fel låt. Jag tycker vi kan skicka Carola varje år, eller Hon med Euphoria nu känns det bara som trams. Dansande frukter?!? No more! Jag längtar nu efter Dix pour cent på Netflix, Happy village om det blir fler och så In the Line of Duty. Och Shetland.

Och här är andra…

Nu tog jag tag i det. 96 hål att fylla med fröer. Luktärter blötlagda över natten och imorgon planterar jag om de växter som behöver ny jord. Citronverbenan, den stora plantan dog men en stickling har överlevt och den ska nu vakta noga på. Jag älskar citronverbena. Jag har varit extremt noga nu med att märka upp allt. Sparat Bregottlock och klippt till namnskyltar och gamla glasspinnar. De små drivhusen kommer från Lidl, 69kr tror jag att jag betalade….

Jag har försökt se Gränslande sex kvällar i rad men bara somnar ifrån. Jag gör ett sista försök ikväll.

På allvar? Eftersnack??????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *