Stickspår – potträning och avträden

För pojkar antar jag….Frank fattade direkt och tyckte det verkade jättekul!

Morgonen började med att en son bröt ihop av att inte ha en laddad telefon. Därefter uppstod upprörd ordväxling, inte ett dugg lågaffektivt tyvärr och jag kände behovet av att gå upp och vara just lågaffektiv. Jag satte mig med sonen och frågade vad han ville göra, han ville titta på spanska bilderböcker…..så då gjorde vi det. Det visade sig väldigt svårt att hitta med alla svenska sökord och kombinationer jag känner till så jag övergick till spanska. Jag hade ju en mormor som bodde halvårsvis (ibland mer) i Spanien när jag växte upp så spanskan ligger mig varmt om hjärtat och jag har ett ganska bra ordförråd.

Ehm….jag vet inte om jag skulle köpa en sådan för trängda lägen….

Resultatet blev att vi hamnade bland barnartiklar….som förvirrade. Jag blev tvungen att överge bilderboksspanandet för att söka vidare på potty trainer…och GISSES vilket utbud av annorlunda grejer det finns utomlands! (med reservation för att jag inte är helt uppdaterad (och kanske aldrig varit det) på den svenska pottytrainermarknaden).

Här en annan variant, unisex minsann!

Kiss och bajs verkar vara mycket större utomlands, och mycket mer färgglatt. Plastigt, doftreducerat och ibland unisex!

Här doftreducerande ”liners” i plast….

Skydd för bilbarnstolen från Britax….

Portabel och vikbar resepotty…. Jag antar att den levereras med ett fuktsäkert fodral. Självklart doftreducerande.

Den här tog jag med för att jag först trodde att det var för en bidé…men jag tror nog det är menat för ett vanligt handfat? Ganska smart faktiskt.

Den här är ju asbra! Kanske ska beställa en för mina barn har faktiskt fortfarande problem med att nå vattnet. Det gör det inte lättare för dem att sätta PÅ vattnet men ändå!

Inte så dumt kanske. Jag tänker på boken ”Hotel New Hampshire” med alla toaletter för ”dvärgar”…..hade passat mig så bra genom åren! Notera fotsymbolerna så man inte missförstår!

Så här fint kan man bära med sig sin kissflaska på stan. Den med grönt är nog snippvarianten.

Avslutningsvis en mer stationär barntoalett, väldigt rolig. Det ska vara KUL att uträtta sina behov!

 

Är all denna plast till för att göra barn blöjfria? Jag har ju skrivit tidigare om pottträning och hur jag inte tror att det hade passat vår familj men inte anade jag att det fanns så mycket hjälpmedel. Frågan är hur länge man måste potträna om man VERKLIGEN gör det och låter barnets utveckling ser ut på det här området. För OM det är så att man kan fastställa med en viss felmarginal (standarsavvikelse) så ser jag framför mig hur MP kommer med lagförslag kring förlängd föräldraledighet så att vi kan komma åt miljöförstöringen som alla blöjor och våtservetter orsakar. Men ännu mer plast för detta kan inte vara lösningen. Istället tänker jag att mullvarianter av detta och glasbehållare att kissa i ”on the go”. Eller man kanske inte ska vara ute och röra sig med barn….man ska nog vara hemma, som jag gärna var, och kärna smör? Tillbaka till dåtiden, och själv tälja sin bajsavskrapare. För sådana fanns förr ju (pre toapapper och hälla extremister i vattenklosett).

Jag ser framför mig att barngrupperna bli otroligt mycket mindre på dagis, barn går på förskolan bara mellan 3-6 år och Libero får börja tillverka inkontinensgördlar för äldre istället….Framtidsspaningar är jätteroliga ju.

 

One Comment

  1. Jisses. Jag inser att vi kommit lindrigt undan (även om yngsta dottern var extremt sen med att sluta med blöja). Men alla dessa prylar? Och saneringen av dem? Hu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *