Slutet är nära

Det senaste i raden av saker jag tycker om som gått i kras. En glaserad porslinen…konst faktiskt. F var tydligen ”tvungen” att kasta en annan magnet på kylskåpet där den satt och då…ja plupps liksom.

Bara två dagar föräldraledigt kvar sen tillbaka till arbetslivet. Jag har under sommaren fått nog av värme, sol, gnäll, att få sova i onaturliga ställningar på golv och tältsäng, avleda bråk, vattna, städa och slutligen plocka upp och kasta saker som barnen har sönder. Som grädde på moset kom de förbannade rådjuren natten till igår och åt upp blasten på ALLA mina fina rödbetor och sen mumsade de i sig alla fina svarta tomater jag hade hoppats på att skörda snart så jag har sorg…faktiskt SORG. För när man frösår i februari i hopp om att äta tomater i augusti då blir man uppriktigt ledsen av sådant. Jag vill ha ett växthus, ett gevär eller ett tre meter högt staket runt tomten!

Jag önskar innerligt att jag inte hade en önskan efter och en kärlek till materiella ting men så är det. Idag vaknade jag i den nya ordningen på golvet. Huvudet lägre än benen pga att den övre madrassen ständigt glider av den undre och att hur ofta (typ aldrig har det gjorts) man än rättar till detta så kommer det i vargtimmen ändå vara så att det ligger snett. Tre barn gnäller två av dem har något att titta på problemet gäller då det barn som är utan och som konsekvent vägrar att titta på TV eller dator istället, en iPhone är det som krävs och vi har bara två. Tills i förrgår hade vi TRE men då lämnade ett av barnen sin ute ööver natten och tjoff så var det bara två. Tidigare under försommaren tappade F bort sin….och incitamenten för att ersätta dessa två fåniga prylar är väldigt lågt. Min egen kastades i golvet av lilla damen för några dagar sedan och ja….den är randig på skärmen men i övrigt intakt.

Jag är inne när gumman min är ute….så funkar det inte här. Där jag är (dit jag flyr) där är barnen. När de INTE har varsin manick att titta eller spela på väljer de att vara på mig, gärna MELLAN mig och det jag gör, även spisen faktiskt. Idag har jag middagen förberedd, jag gjorde pesto på röd basilika igår för att förhindra att någon ur djurriket äter upp den innan vi kommer åt den. Jag kommer bara behöva koka pasta, skiva våra kvarvarande tomater, gurka osv och vips, MIDDAG! Ser ni i bakgrunden, jag försöker hindra solen från att värma köket, går så där….

Jag fattar inte hur det är möjligt att mina barn som jag tjatar ihjäl kring att vara försiktig med prylar, inte kasta hit, inte kasta dit, ständigt och jämt har sönder allt de kommer i närheten av som faktiskt har ett viss och i iblnad högt värde. Varifrån kommer den här oaktsamheten? För vi har VERKLIGEN inte massvis med ömtåliga och asdyra saker här hemma så man tycker att svinnet inte borde vara så stort. det är som att de fokuserar på att krossa och förstöra just det som kostar massor med pengar! Två iPads gick under våren och nej aldrig i livet jag köper nya till dem. Det är som att elda med pengar. Telefoner….kanske en till F till hösten men det blir en Doro i så fall. Inget som kostar mer än 1000 kronor och redan DET tycker jag är för mycket pengar (en dags arbete för mig) för att han ska glömma i skogen.

Åh, kanske alla andra tre soffor i vardagsrummet skulle väck och sen in med denna????

Nu ska jag ta tag i mina små apor här, Tylla har bestämt att hon vill ta hål i öronen, det kanske är en asbra idé! kanske INTE. Vi får se vad jag mäktar med i hettan.

Jag har iallafall läst på om vodka martini på morgonen. Alltid något!

Jag önskar att jag gillade drinkar som denna, jag önskar att jag kunde dricka utan att få huvudvärk (ett glas vin är för mycket för mig) för jag skulle gärna vilja vara lite sofistikerad och kunna uppskatta väldigt torr vermuth men det går inte. Passar bäst i hummer- eller fisksoppa. Ser ju ut som om man skulle bli väldigt sval av den dessutom. Men jag dricker Tonic Water…jag tror på kinin och koloniala engelsmän. Jag har provat ett par olika i sommar. Jag känner mig väldigt vuxen när jag dricker tonic för det är ju gott fast med viss tvekan…som koriander, wasabi och…..gåslever?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *