Seriemaraton

Skärmdump från nätet.

När jag vaknade av tuppen igår morse kände jag mig inte helt kry. Ögonen sved, huvudet värkte och som vanligt…ryggont. Jag tog lämpliga piller och sen tillbringade jag hela dagen (med undantag för toabesök och att fånga in tuppen för natten) i en av barnsängarna. Maken kom med dricka och chips ffa. Ingen matlust alls. Det är sällan jag ligger så, sjuk, en hel dag. Vanligen brukar jag ”passa på” att göra saker när jag är dålig men det gick inte igår, jag var veklingen helt slut. Men jag gjorde EN sak. Jag såg 3 säsonger av den danska serien Dicte. Och det kan jag rekommenderas. Jag älskar danska. Det är som koriander och rött vin, man måste öva på att gilla det.

Jag är ganska lättpåverkad av mig när det gäller film, jag vill flytta till Danmark nu, de ska ju vara världens nöjdaste folk. Jag tror att det kan ha med all alkohol att göra och en lite lägre stressnivå….fast en av kvinnorna drabbas av akut stress i sista delen av serien så är det tydligt att de har en lite mer avslappnad inställning till livet. Statistiken tyder ju på det och alla filmer/serier jag sett från Danmark har en hög promille, mysfaktor och ett lite lägre tempo. Men några saker stör jag mig på i serien (och det säger väl mer om mig antar jag) SPOILER ALERT!

  1. De dricker och kör, är gravida och arbetar…
  2. De ringer inte omedelbart 112
  3. ALLA har PH-lampor och Arne Jacobsen- möbler (ffa stör det mig att alla har en sådan golvlampa som är så dyr) Det är också knökfullt med Flower pot av Panton och Y-stolar. Snygga kläder och buketter i milda pasteller på oväntade ställen. Det är ju snyggt, det är inget snack om det, men det blir inte så realistiskt (kanske det ÄR så i Danmark? För dessa grejer är väl rimligen billigare där?!?) men det skorrar lite. Inte så mycket som i Mama mia dock där den ekonomiska krisen i nära medn Josef Frank-tygerna vajar kilometerlånga i den grekiska brisen….Men jag fattar, produktplacering och marknadsföring av sitt land. Även Woody Allen gör det så det får passera på punkt tre.
  4. Alla verkar vara otrogna och passionerade. Och det hade ju varit bra med fri kärlek men ingen verkar ju vilja bli bedragen…
  5. Min favoritpolis dör i slutet (men kommer tillbaka i syner tack och lov).

Idag är jag friskare. Jag ska ta mig an ett kakbak, ett hönsstaket, en födelsedagsbjudning och att resa mig upp. Hur det sista ska gå vet jag icke…ryggen mår piss av att vara stilla så här länge. Men å andra sidan mår den dåligt av att vara för aktiv, gräva, stå och sitta också så det är ju inget nytt precis. Tyvärr har nacken börjat krångla nu och årets hetaste dag (var det inte det i onsdags?) gick jag till husläkaren, drypandes av svett och erhåll en remiss för en MR-halsrygg….den ska ge besked om det finns något som trycker på  nerverna.

Nu kom E och sa att han var genomtäppt….jag märker att ögonen klibbar ihop igen och….kanske det är poolvattnet som är boven här? Jag ska tvinga maken att kolla vattnet.

Det blir ingen bild idag, jag rörde inte min telefon de gångna 24h. Ganska skönt nu ska vi bara se om jag orkar upp för att släppa ut Pingu och ta mig en titt på mig själv i spegeln. Håret är tovigt det har jag redan märkt men ögonen….vad ÄR det med dem??? Jag skulle vilja ha en spegellös toalett. En sån som jag sett på bild där man skrivit ”You look fine” över handfatet. Tänk vad befriande va på krogen när man går in för att checka att man inte har rufs i håret, mascara på ögonlocken och läppstoft eller basilika mellan tänderna….DU DUGER SOM DU ÄR!

Åh, önskar man kunde.

A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *