Hemmiljöverket

Idag kom jag på något lysande, vi behöver ett Hemmiljöverk. Jag kom på det efter att jag slunkit in i huset efter jobbet och funnit huset i fulländat kaos. Barnen hade fått tälja inomhus (på ryamattan!?!!!!!), skräp överallt, nytvättade kläder i tvättkorgen, köket orkar jag inte ens beskriva och så förväntades jag laga mat….DET sket jag fullständigt i. Jag hade från bilen på väg hem gett maken instruktioner om hur han skulle marinera kycklingen så det var gjort. Jag hade förväntat mig avplocknings av bord mm men nooooo such luck. Jag lade färskpotatis i kastrullen, snodde ihop del två i bakprojektet som påbörjades igår, bytte om till ”hemmaklänningen” (herregud jag har blivit min mormor!) och gick helt sonika över till grannarna och bjöd över dem på aperol spritz lite senare. Det listiga med detta är att maken då ser behovet av att röja undan. OCH det gjordes. Han stekte t.o.m kycklingen.

När grannarna väl kom fick han blanda cava, spritz och sodavatten vilket han gjorde med den äran och sen satt vi på terrassen och njöt av vädret, sällskapet och solen som gick ned. Det är ett jäkla drag i den där spriten. Kycklnigen kallnade med alla blev nöjda ändå. Mat är jobbigt att äta varm i den här hettan.

Jag läste om Lisabet och ärtan i näsan igen för småttingarna och de somnade sött. Alla dörrar på vid gavel.

Sen skulle vi se på Sacha Baron Cohen men maken fegade ur (somnade sött han med) så jag filade klart på en insändare och sen skrev jag detta. Nu ska jag se på Ali G (kan inte släppa den karaktären) och sen sova utan att tre barn väcker mig som igår natt förhoppningsvis. Och ju ett Hemmiljöverk är motsvarigheten till Arbetsmiljöverket. De ska göra hembesök, ha en tydlig beskrivning av hur ett hem sköts bäst utan att slita ut de boende och utdela viten när regler ej efterföljs. Den som anmäler ett skruttigt hem blir arbetsledare…vad tror ni om det? En ensamhetsminister finns i England…så så far out tycker jag inte att jag är med tanke på de skenande sjukskrivningarna av utmattade småbarnsmorsor….

Hoj!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen