Jag skulle boka bord på Gondolen

Och då mindes jag något jag lärde mig i somras. Det var så mycket intryck under semestern, vi träffade så mycket härligt folk och det var några saker som etsade sig fast. Jag har kanske skrivit om några saker men just detta kan jag ha glömt. Jag googlade Gondolen och skulle just till att boka bord när jag ser den där texten. Den som berättar att vi kommer disponera bordet i 2,5h. Vet ni, jag hatar sådant! HATAR! För jag antar att jag kommer bli många tusen fattigare och kommer känna STRESS hela middagen och fy fan, det är inte sådant jag söker när jag vill äta gott, fixar barnvakt och vill umgås. Jag vet inte om jag kommer att boka där, kanske. I så fall är det enkom för läget och maten för stilen, den gillar jag inte. I Marseillan fick jag höra att i Frankrike existerar inte detta. Äter man så bara en grön sallad och tar ett glas mineralvatten så får man sitta tills man fått nog. Spaningen på detta har Annika gjort som bor där. Hon är väldigt avspänd och njuter av livet och hade en tes om att fransmän är lata, de drar in så pass att de går runt och trivs med livet. Att jaga ihjäl sig i köket för att håva en den där extra vinsten den skiter de i. SÅ TREVLIGT! Vi åt ihop två kvällar i somras och första gången fick vi ett glas på huset medan vi stod upp för att betala notan. Vi var  sist ut ur restaurangen och sällskapet bestod av fyra vuxna, fyra barn och en hund men de log hela vägen (personalen alltså). Sällskapet med.

Hon berättade en annan sak som däremot inte var så smickrande för fransmännen generellt (och då är både män och kvinnor inräknade. Och hundar) nämligen att de inte svarar så bra om man som kvinna mailar….kutymen är att man använder sin mans mailadress…kan det verkligen stämma?

Så var det med det. Nu ligger jag ned, det har varit tungt den här veckan. Jag hostar och hostar ffa och igår skulle jag ”föreläsa” för AT-läkarna igen och det tog hårt på mina stämband och min ork. Imorgon jobbar jag hela dagen och är sedan nattjour. Lördag kalas sen till mamma och pappa. Söndag valarbete och balett och sen…är det måndag igen.

Ekorren är död men hjulet snurrar liksom.

Över och ut.

A

 

Ps. Jo jag mailade dem om bord, önskade en onsdag 18.30…de återkom med att sittningen närmast i tid var 19.30…..och då blev det JÄVLIGT svårt för småbarnsföräldrar som ej bor i city eller är lediga om dagarna att äta där. Vi letar vidare. Ds.

2 svar på “Jag skulle boka bord på Gondolen

  1. Påminner mig om Restaurang J (Nacka Strand) där vi fick ”sitta på tid” eftersom vi inte bokat bord. Dessutom serverades en oätlig Ceasarsallad – den åkte tillbaka till köket.
    Gillar inte restaurangsnobberiet i Sverige. Har bott många år i Frankrike, träffade aldrig på det där

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen