Mitt växthus….

Väldigt fint och dyrt förmodar jag!

Jag har en faiblesse för ”bonderöven” dvs Hundra procent bonde, det danska programmet om Frank på Kastanjegården. Jag förljer troget när han bygger ladugårdsväggar (vilket jag tror maken är rädd för att jag ska få HONOM att göra och att vi ska förvandlas till självförsörjande bönder!). Igår såg jag till min stora förtjusning på när han gjöt betongplattor som han färgade in! Och precis så hade jag ju tänkt mig golvet i vårt växthus som nu växer fram. Det växthuset gör mig så lycklig!

När vi monterade ned det i en villaträdgård i Österåker tappade jag ju nästan modet men nu, efter att det först monterades upp, delvis monterades ned (maken satte en list fel så dörren hamnade på motsatt plats än det var tänkt…) och nu återigen börjar bli färdigt på rätt plats/ända så är det snart dags för GOLV!

Sådana ska jag gjuta, kanske vi ska göra grov betong som vi slipar och får terrazzo-känsla, vi får se hur mycket jobb vi ska lägga på detta. Om maken får välja…gör vi ingenting och jag får göra själv…och det kanske är rimligt. Men han gillar betong och kommer nog vilja basa över detta!

Jag har tidigare googlat gjutformar för betongsteg men alla jag hittat då har varit för utsmyckade. Marockanskt i all ära men jag vill inte ha hela ”grejen” lagom marockanskt ska det vara och hos Tant gredelin hittade jag det jag sökte! Jag hade gärna köpt halva kantstenar och hörn också men sånt går att lösa med en slip/såg/kap, maken kan iallafall.

Jag såg golvet på Haymarket i våras och det är så snyggt, hoppas jag kan få till färgen nu bara 2% pigment ska det tydligen vara i betongen för rätt hållfasthet!

Och sen googlade jag färgpigment för betong och nu är allt beställt och klart, fyra formar och ett kilo pigment! Det ska bli så roligt att slabba med detta, och lägga golvet (läs: låta maken grusa, gräva, jämna till och sen kan JAG göra det roliga!

Om man inte räknar vad betongen kommer kosta är vi nu uppe i 1912kronor totalt för växthuset. Det inkluderar 11 nya 61x61x3mm glas, pigment, själva huset och fyra gjutformar. Om gjutandet går bra ska jag nog fortsätta gjuta fler plattor och kanske ha i det hus vi planerar att bygga om några år…ett orangeri ni vet. Då kanske jag spårar ur helt och gör multifärgat golv!! Eller beställer några gjutformar som faktiskt har ett diskret mönster för variationens skull? Eller så säljer jag allt som ej behövs längre på blocket!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.