Dagsverke

Det är så härligt att bo lantligt. En enkel skylt, ett bord, en skylt med Swishnummer och vips har man en kasse med äpplen. Melon heter sorten och den doftade det!

Jag är jour nu. 24h med telefonen ständigt vid min sida, datorn laddad och mitt tjänstekort i beredskap för att ordinera mediciner, ta samtal från psykakuten eller avdelningarna. Länge trodde jag att jag skulle slippa åka in till sjukhuset men nej. Det blev en vända på cirka tre timmar idag och jag hade nästan tom tank. Jag kopplade ur när jag kunde och rullade fram till bensinmacken….

Vi ska snart få hem den här killen, Simba. Han har lite tofsar på öronen, så himla söt!

Hösten kom plötsligt kändes det som men sen var det 21 grader igen. Min ricin blev inte så hög som jag hoppats…men det beror på vår usla jordmån. Så jag ska satsa på att kompostera mer. Vi måste ha mylla här, äkta vara och sen hönsgödsel på det. Blir fint till nästa år hoppas jag!

Sista trumpetblommorna för i år. Men jag har samlat massvis med frön. Nästa år ska INGA frön köpas, jag lovar och svär!

Vi har en second hamdbutik i närheten. Jag har köpt några få grejer där genom åren. Jag har tyckt att de haft helt fel prissättning. Nu ska de lägga ned och jag tog mig en sväng förbi. Jag hade sett en knasig skål på fb som jag gärna ville titta närmare på. Detta kom jag hem med. Det var halva priset på allt och 10kr/st för fåglar, och skärbräda….men den måste limmas. Det roliga med den är att jag köpte en till dottern i julklapp och den var i så fint skick. Älskade den. Nu har jag en lite skruttigare egen. Men 10kr…det är helt ok!

En sammitask hittade jag på Återbruket. I den ligger ett svart halsband för 15 kronor. Jag älskar dem båda, den turkosa sammeten är underbar tycker jag.

Vad fåglarna varit till för är oklart, den fula gummislangen som satt i kastade jag och satte dem på växtstöden istället.

Gustavshill är inte min favorithandelsträdgård även om de har fina grejer, jag föredrar Brunnsviken men det har alltid så fint utanför! Och jag fick hålla hårt i plånboken för där fanns en fantastisk citronverbena för 98kr…men jag HAR ju redn en och har tagit flera sticklingar. Man måste bekämpa sig ibland.

Hur den solrosen kan växa där är ett mysterium. Så blir det med höns…

Jag läser en favoritbok nu. Mademoiselle Oiseau. den inspirerar mig att skriva barnbok själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.