Ämnet för dagen girighet

Jag är fruktansvärt trött. Trött på idioti, maktfullkomlighet och girighet. Dagen började med att jag lyssnade på Tankar för dagen på P1 allt medan jag rullade iväg i mörkret mot dag tre i en kurs i psykiatrisk juridik i Västerås. Huvudvärken var ett  faktum och den har sannolikt kommit av en kombination av väldigt störd nattsömn sedan en tid, valet och sen paragrafrytteri och semantiskt hårklyveri (kursen). Tankarna för dagen rörde svindleri på hög nivå där bankmän i EU roffat åt sig ut statskassan och blivit fullkomligt galna i jakten på pengar. En tysk bankman som i syfte att rädda sig själv hjälpt till att ange sina forna kumpaner berättade att det började med att han var nöjd med att ha råd med att färdas i första klass men plötsligt såg hur en kollega stigit ur sitt privata jetplan…hur pengarna börjat rulla in i sådan fart att han blivit fartblind och slutligen helt tappat greppet över situationen och bara velat ha mer trots att han hade mer än han kunde göra av med.

Kvinnan som talade sade att hon hoppades att hon aldrig skulle förlora sin etiska kompass och det får man ju VERKLIGEN hoppas att man inte gör. Än så länge kan jag säga att jag har min kvar och jag häpnar ständigt över hur folk kan sälja sig än hit och än dit. Mest förbluffande nu är väl alla idrottare som säljer sig till spelbolag eller rent av ÄGER dem….jävligt oetiskt tycker jag då de ju tjänar GROVA pengar på folk som har ett spelmissbruk. Sen är det de som säljer sig till företag de inte ens själva handlar från… och så politiker. SUCK! När man går från att ha velat göra något bra för samhället (hoppas man ju var ingången i politiken) till att bara roffa åt sig. man kräks!

Nu är kursen slut, jag ska kurera skallen med nya Netflixserien Bodyguard tror jag, hörde på radion att den skulle vara fantastiskt bra!

I helgen stundar bröllop, jag ska kanske ha min egen giftasklänning, kanske inte. Jag får bestämma mig på fredag. Mekn kommer vara i tjänst hela helgen och kanske det blir helt galet då?!? Hoppas inget händer som sliter honom bort från oss!

 

A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *