My perfect weekend

På Lidl har jag hittat LED-belysning för julen i olika omgångar. Jag har aktat mig för renar med tillhörande släde (!) men varje gånge ett ”paket” dykt upp har jag släpat hem dem. Nu har jag tre och där räcker det. Man vill ju inte bli känd på ön som hon med alla galna julbelysningarna. (det finns en fanilj i närheten som t.o.m. varit med på TV så risken är nog ganska liten….Här sitter jag iallafall och limmar på kulörta plastmappar som jag klippt i remsor. Ett trevligt (och brännhett) lördagspyssel för den som ändå är nykter…. Ser ni mina fina nya strumpor i grått och blått med guldglitter. Christmas spirit all the way!

Inte helt enkelt faktiskt då ljusslingan är olika tjock på olika ställen och kröker sig här och var. Men till slut blev det klart. Tur man inte har den där egenheten att man avbryter bara för att det blir lite motigt. Inte ens när vi stod i hokhettan i somras och demonterade växthuset gav jag (vi) upp fast så nära har jag ALDRIG varit att bara släppa och gå. Edgar har gjort armband till oss alla med solen och alla planeter. Jag bad om några extra svarta hål och fick det. Kändes passande.

Resultatet! Och Simba missuppfatatde det kan man säga. Det är alltså inte en kattbur utan en juldekoration. Och den ska bi utomhus men jag VÄGRAR julpynta innan dece,ber, vägrar. Det är ett otyg (men jag har druckit upp en flaska glögg från förra året redan och ätit ett och ett halvt paket av Änglamarks supertunna och jättegoda pepparkakor. Gillar den nya serien skarpt! Jag gjorde så tunt jag kunde med den röda plasten vilket gav en rosa effekt. Jag var mer frikostig när jag gjorde den första så den ser röd ut. Trevligt med variation. Jag har en till som jag ej tagit mig an ännu. Det blir den sista jag lovar. Den ska vara grön och röd tror jag. Om jag inte hittar svart plast som kan bli grå…med rosa ”snöre”….

Jag var hos neurokirurgen på lördagen. Min nacke….var det INGET fel på!!! Så skönt, operationer av det slaget vill man helst inte underkasta sig. Jag är däremot en gamnacke med för lite muskulatur på ryggen (trapetzius och romboideus…och så måste jag jobba med scalenerns..) vilket kommer innebära daglig träning typ ett år…Men jag sa också att jag redan mådde bättre där och bad henne titta på ländryggen som de tidigare velat operera. Och DET tyckte hon var en bra idé!!!! Fan, jag hade det på känn, den är inte helt OK. Man ska inte vakna varje morgon och behöva känna efter om man tror att man klarar sig ur sängen. En kota är helt förstörd. Så jag blev lite ledsen och vad gör man då? Man åker till en handlesträdgård, Brunnsviken helst, och köper sig rosor och sparris! Så nu vet jag vad som väntar. Stadig försämring av sakrala delarna, träning ska bota axel och nacke (yes we can do it) och sen finns det yttersta, steloperation och förhoppningsvis ett helt nytt liv. Kanske innan 50? Vi får se. Mitt ST-schema är rätt tight så 2-3 månaders heltidssjukskrivning känns…..som at det får vänta lite till. Men rosorna va!!!

 

Jag har nu blivit partipolitiskt obunden. Så skönt! Min mamma har alltid varnat mig för politiken, hon har sagt att jag skulle bli galen av alla tröga människor, processer och bara bränna ut mig. Hon hade delvis rätt. Men jag tänker att det blåser lite nya vindar nu. Jag tänker på Macron, Göteborg som plötsligt får ett nytt kraftfullt parti och att de traditionella riksdagspartierna inte verkar lyckas med någonting egentligen och bara positionerar sig och nog satsar på nyval…..jag är speciellt irriterad på Annie Lööf faktiskt, speciellt efter att ha hört om deras BRUNA historia där en av deras stora företrädare stått upp och sagt rakt ut att han var stolt antisemit (lyssna på P1 ska ni få höra!). Och visst, det är inte hennes fel att hon företräder ett fd. rasistiskt parti, alla har skelett i garderoben, mer eller mindre färska. V var VPK när jag växte upp i skuggan av Sovjet och muren…nu har vi SD som sannolikt kommer vara helt rumsrena om säg 50 år….Annie måste kanske stå starkare än andra i stormen men som sagt, att driva sin EGEN politik och att få stöd av antidemokrater….ja, kanske inte det sämsta istället för att släppa in de som är helt olika ideologiskt när det gäller allt annat.

Jag ska iallafall fortsätta skriva insändare i Mälarö Tidning och Mälaröarnas nyheter (ni kan läsa på nätet om ni är intresserade) för jag tycker det är roligt att angripa politiker och makthavare, speciellt de som så tydligt inte arbetar i det allmännas bästa.

Så, nu har jag beställt garderober, en ny matta (det blev inget på auktionen) fast samma sort som tidigare i grått denna gång, ett tittskåp (det vet inte maken om) och sen ska Edgars rum danas om!

 

Ha en skön söndag!

A

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *