Två lediga timmar

Märkligt hur min hemstad förvandlas. Igår strax innan fyra var det tomt på bilar mitt utanför Åhléns City…kändes som i en film mitt i natten….och spårvagn på det….Jag hade två timmar mellan att kursen slutade och föreläsningen började. Jag gick, fotade, stirrade på trafiken och blev riktigt lugn.

 

Idag pustar jag ut. Psykofarmakologi är INGEN lek I tell you! Och för att hjärnan inte ska koka över är jag hemma idag. Jag har just isolerat växthuset med bubbelplast vilket höjt temperaturen till tre grader från 0,7…men istället gjort att det ser ut som ett lapptäcke.
Nu när jag konstaterat att Annie Lööf misslyckats satte jag mig för att skriva på min kommande bok. Jag hade fått mycket lugnande och uppmundrande besked från redaktören, jag var på rätt spår, det var stringent (typ, men inte så virrigt som jag befarat), välskrivet och UNDERHÅLLANDE! Så jag är typ lycklig nu. För att ni OCKSÅ ska fatta hur jäkla kul jag är ska ni få ett smakprov på senaste passagen i boken den är tagen ur sitt sammanhang men…..ja jag tycker själv att det är väldigt kul….kanske den inte kommer med i slutversionen man måste ju som bekant döda sina darlingar men här är den!
 
Här gäller det ju att alla i familjen är ense, man måste alltså prata med varandra och kunna se för- och nackdelar med att en person behöver mer avslappning och känna medningsfullhet i livet. Man måste ju inte odla för att ha mening med livet, det kan ju vara att gå en balettkurs ihop med sina barn…..Det ska jag snart göra (läs: jag jobbar aktivt för att barnen ska förstå det fantastiska i detta och övertyga dem om att en mamma i trikåer INTE är pinsamt för dem, bara för MIG!)

 

Jag ser dem överallt nu, smäckra rumsavdelare, klätterväggar som dekorationer och blir SÅ sugen på att göra något liknande här hemma, kanske utomhus eller i hallen….vi får se. Det får lägga sig lite.

Vegansk soppa…det var INTE meningen. Men den skulle vara supergod. Snygg var den iallafall! Och god.

Kolla ”smörkolan” så snyggt! Och påhittigt!

Sven Vintappares gränd, här ligger ett hotell/café och ett skomakeri där jag just lämnade två stövlar av god kvalitet för uppiffning.

Oooooiiiiiiii, på Centrum för psykiatriforskning. Väldigt snygga lokaler!

Jag bodde tio meter ifrån innan barnen kom. Då fanns bara en pizzeria på gatan…

Fina kuddar var det på Bageri Haga, jag i handstickad ”helveteskofta” som hon som stickade kallade den surdegen. Men handspunnet garn iallafall och mammas Balmainsidenscarf från 70-talet.

Jag var på föreläsning och schizofreni efter kursen. Det var som en familjemiddag…mor och far var med som arbetat ihop med min nuvarande kollega och kände några av de övriga. Mycket bra föreläsning och efter den en personlig berättelse av en patient som varit psykotisk och helt obehandlad i TOLV ÅR! Kan ni tänka! Han förlorade ALLT (bl.a en mycket dyr bil, våningen och familjen) men är nu lyckligare än tidigare….det säger något mycket viktigt om oss människor och det samhälle vi byggt upp. Pengar är inte allt och vart fan tar alla skattepengar vägen när vi inte kan hjälpa sjuka människor. Jag hade honom till bordet sedan och jag tror att jag för alltid kommer bära med mig honom och hans berättelse genom livet, nära hjätat. Trots detta vill jag fortfarande ha en snabb bil…..vi är verkligen komplicerade varelser. Vi var på Clarion Hotel och så här gör de med överbliven fika….Det kändes väldigt konstigt i min mage när jag såg bakverk behandlas så här. Särskilt då det stod på flera ställen att de var så miljömedvetna. Klart slöseri med resurser och jag skulle absolut ha kunnat ta hand om de fina marängbakelserna på ett bättre sätt. Kanske delat ut dem i kylan en bit längre bort på plattan???? Eller är det bara mig det är fel på här?

Här är skomakeriet jag gillar allra bäst. Nu ska de leta fram en läst till mina gamla stövlar och sedan kapa toppen och göra vad vi inom medicinen kallar en lambå. Det vill säga ta kvarvarande skinn (hud) och sy fast över ”såret” som bli efter amputationen. Ska bli väldigt spännande!

De ljuvligaste små babytossingarna gör de i mjukaste skinn. 800kr/styck men vet ni, det är nog precis vad man ska betala för dem!

Fatta sortimentet!

När man blir glad av skosnören…..

KOlla skylten, så gullig liten gränd! De handsyr skor om du har en egen våt dröm om hur en sko ska se ut….

Nu närmas julen på allvar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.