Gammalt som nytt

På sjukhuset. Mötte A på sjukhuset när jag skulle hälsa på min farbror, fick en stor kram. Det var tredje gången i rad jag stöter på någon jag känner. Han är släkt med en NOBELPRISTAGARE och ni vet ju hur stört NOBELÖVERINTRESSERAD jag är, alltså kring priset och sen kläderna….Jag tänker att sjukhusvärlden är bra liten ändå.

 

En vanlig dag på jobbet för mig, maken vabbade tredje dagen i rad igår. Idag, fredag blir det min tur. Men det drabbar ingen patient iallafall för jag skulle ha en ST-dag med HLR, Brandövning och ….ja lite info hit och dit, bland annat om nya ersättningar. Jag hoppas det inte blir till det sämre…

Jag åkte från jobbet direkt till Dalarnas auktionsbyrå för att hämta ut det jag ropat in, en tavla och ett smycke. Det låg i Årsta, nära Gullmarsplan. Därefter bar det iväg till Gamla stan. Förvånansvärt lätt att parkera i stan nu med tullarna, jag gillar dem. Men alla ombyggnationer i gatorna i Södertunneln och vid Slussen gör att jag kör fel hela tiden. Alltså, man kan inte bara ändra hit och dit. Tänk på alla oss som inte är i stan i tid och otid men var det förr och inte kan tänka om! Jag måste numera TÄNKA när jag kör och ha både en plan A, B och C för att inte virra bort mig helt.

Jag kom iallafall fram till Skomakeri Framåt och på allvar fick jag tårar i ögonen när jag såg vad Åsa gjort med mina stövlar. Carina förklarade saker gällande skor för mig och jag ska nog återkomma till det för det är SÅ intressant hur skor tillverkas idag för att inte hålla, vara sköna eller kunna lagas….

Jag tog mig till Engelska butiken igen för deras Branston pickle var slut sist. Så det blev en burk av den, Maltesers till farbror och….en chokladkaka med kolasås och havssalt (Schhhhh!).

Lilla sjuklingen fick en ficklampa med tre sagor i…ni fattar. Man snurrar ett hjul med bilder och kan lysa i taket där man ligger och nattar dem. Tre sagor i en förpackning. Det var länge sedan en present väckte sådan lust hos mina barn! Rekommenderas varmt! Lite laterna magca över det hela!

Vidare mot sjukhuset. Min ex.svärmor hade suttit där en och en halv timme innan och därefter min dotter A. Jag tog mod till mig och frågade L rakt ut om han hade några önskemål….favoritlåtar och kunde I få sjunga sen….när det gäller? Han svarade direkt. Två låtar som skulle spelas och dottern fick sjunga vad som helst hon ville. Raka puckar och det kändes skönt. Att veta vad han vill. Han är en bestämd person och jag vill inte att det blir fel. Vi ringde en av hans långväga vänner och L sa bara: Det är slut nu, tack för allt och ha det bra. Sen orkade han inte mer. Då började jag gråta och tog luren för att avsluta samtalet och ge lite info om läget. Jag kan inte ens skriva om det utan att ögonen tåras. Det blev så abrupt detta. Ena dagen pigg som en mört sen liggsår och sjukhussäng som brummar. MEN det är inte många som har levt ett liv som L. Jag ska försöka få tag på negativen till bilden där han står med Dizzie Gillespie och den bilden med coola tröjan från 70-talet. Ska ta kontakt med släkten i USA. Jag förbereder mig mentalt. Bästa sättet för mig att hålla ihop. Viktigt med detaljer och att det blir rätt. Glad att inte jag ska sjunga.

Har ni läst inläggen jag skrev om hur man vabbar på rätt sätt? INTE!!!?? Gör det då. För min man…ja…han gör inte som jag, det blir liksom värre hemma när han vabbar, jag vet inte hur det går till. För att undvika det denna gång skrev jag en lista. Jag vet ansvar efter ålder men detta är vad en 36-åring behöver, tro mig! Notera hjärtat i slutet för att liksom mildra stöten.
En mycket trevlig avdelning, synd bara att man behöver vara där….

 

Och så var det snart dags för Nobeldagen, jag är visserligen jour men jag kommer nog hinna se alla klänningar och dissa de som blev fel…..Tänk att få ha en Nobelpristagare i släkten, så maxat!

Jag hann förbi Krabat på min väg från skomakeriet och bilen. De har franska och tyska leksaker, man vill bli barn på nytt. Den här valen alltså, men nästan 500kr….jag skulle vilja ha den själv. Det är nog det som är problemet, barnen är inte så impade som jag. De vill hellre ha all den där plasten….

Olika sätt att få ihop en sko….
Mest hållbara sättet, spika i lästen och sen sy!
Jag såg en Youtubevideo om hur kläder och skor såg ut och sattes på på 1500-talet. Då hörde jag att skor då gjordes för en fot dvs inte höger eller vänster. Jag fick en lektion i det med på Framåt. Här ett par barnskor från 1800-talet. Där kan man snacka om att man fick ”gå in” dojjorna!
200 år gamla typ…skulle nog gå att putsa upp…Det är som en historielektion där inne!
Jag ska ta en bättre bild när det inte är så mörkt, men de såg nästan nya ut!!!! Helt galet! Alla ”rynkorna” hade slätats ut, men de kommer nog igen sa det för de viker sig där det ska vikas….
Före, minns ni?!?
Fragila avdelningen. Där skulle jag vilja ligga…..
Ganska kul tyckte jag. Pallar i kork utomhus…i november! Man känner att sydligare breddgrader ”närmar sig”.
Jag hämtade mina ”inrop”. Och såg en kruka av S.L, en större variant…och så blev jag så där sugen igen. Det är ett stående skämt här hemma att jag har för många krukor….Man kan nästan inte ha det tycker jag. Och inga står utan en blomma ju!
Här skåpet jag inte vann…Malmsten, så nätt och fint.
Här är vår tavla, ett kopparstick. Jag älskar den! Olle Hanspers, från Dalarna, som min farmor. Man måste titta nära på den.
Jag trodde bara det var i England man hade fejkbrasor….den här hade nog lurat mig om sladden varit i och den stått i ett hörn! Men vem köper en sån nu????
Ja, vad ska man säga om mitt blodtryck och puls mer än att det är dynamiskt!?! Jag blir nästan lite lugn av att mäta, kanske skulle ha en sån här hemma rent av? Jag har ju alltid föredragit att ta tryck manuellt men det ÄR ganska roligt detta, och att få pulsen samtidigt, mycket smidigt!

 

Ta hand om er!

A

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen