Genus ftw

I mitt kök råder INTE jämställdhet, maken erkänner det. Jag fick honom att räkna upp vad han gjort under dagen då han vabbat. Jag räknade ut hur lång tid det tar mellan tummen och pekfingret….max 1-2h sen ytterligare sju som han ej kan redogöra för. Han tycker jag är dum och orättvis, men det är hans glöggfest på lördag…..Jag erbjöd mig att göra en lista åt honom så att det inte blir som idag, han påbörjar olika projekt i olika rum men avslutar inget så det ser ut som en neutronbomb gått av här hemma. Han vabbar inte imorgon sa han, barnen får gå…jahap! Jag ska på kurs och jag har gjort mer på tre vab dagar än han får till för egen maskin på en hel månad här hemma och han sa inte emot. Barnen styrkte min misstanke, han har suttit med telefonen. Mina små tjallare!

Det konstruerade könet (socialt och kulturellt alltså inte med skalpell tillverkade). Idag lyssnade jag på P1 (har ni hört det förr?). Eberhardt (stavar han så) och nån annan förståsigpåare gällande KÖÖÖÖÖÖN uttalade sig om sina kommande insatser i Vinter i P1 som jag stor sak av att undvika (nä jag e inte bitter utan jag har helt enkelt inte TID att lyssna på lov och helger för då är jag överbelamrad av barn mm) om detta genus som jag blir nästan prickig av att höra om. Psykiatern är biolog och kunnig i människans psyke (det sjuka i det då kontra det friska) kbinnan var nog journalist. De tillfrågades om status i Akademien bland annat och de var överens i att ett brott är ett brott men jag måst säga att Eberhardts (stavas det så, har fortfarande inte orkat googla) inställning till detta ligger närmare min ändå, att vi är olika för att vi ÄR olika. Sen så finns ju kulturell och social skit som hindrar oss från att vara lika inför världen men det var inte det jag ville prata om utan snusket inom Akademien. Jag tror jag har skrivit om det tidigare, detta att man INTE ska förvånas över att den mycket selekterade grupp människor INTE kan samarbeta och uppvisa snille och smak, snarare förvånas över att någon trodde det. Och det var vad herr doktorn påpekade. Så då känns det som hole in one för mig, vad var det jag sade!

Jag slog på stort och köpte en dammsugare, jag fotade och skickade till maken för godkännande, han sa: -Ja, och God Jul!!!! Men den var tystare, smidigare och I love it, men nästa gång blir det en robot!

Ikväll hoppas jag få se den omsusade dokumentären om hela snusket på Svtplay. Kanske jag inte kommer stå ut, Horace får mig att resa ragg. Hans uttalande där om att kvinnor ej tål trycket….jösses! Hur kunde hon Witt-Brattström gifta sig med honom??? helt obegripligt. Kvinnan som på allavar tycker att manliga läkare ska dela med sig av sin lön frivilligt till sina kvinnliga kollegor så alla ha samma lön…..skulle inte gynna mig I tell you, jag förhandlade mycket väl.

De mognar väldigt sent men är SÅ vackra, Indigo nåt heter de….

Kan det ha varit stjärnglans som lockat, att tillhöra eliten för jag ser inte något annat som kan attrahera….jämställd verkar han icke vara.Innan jul ska det beslutas om Jean-Kladd (stavas det så?) och hans hustru, ni vet hon som skriver dikter med ord som knölanus i ska stå till svars för misstänkta oegentligheter i sitt gemensamma företag eller Klubben (Forum). Och Om det skulle vara så då ryker hon väl fortare än kvickt ut de tolvs gäng (eller hur många är de nu?).

Jag blir riktigt upprörd över att en så liten inavlad klick av Stockholms kulturgrädda haft så stort inflytande på kulturscenen. OCH fått skattepengar för att fortsätta frottera sig med varandra och andra. Avgå alla! Och låt dem inte återuppstå. Låt förläggare få nominera till litteraturpriset. De är insatta och har (vissa av dem) utblick över världen.

Jag började läsa min mammas kusins och hans frus blogg om deras liv i Frankrike. Voltaires Frankrike Ett lockande glöggrecept fann jag och vips satte jag en burk med kryddor i sprit. Jul på burk helt enkelt!!! Ser ju fantastiskt ogott ut, men julens mat är brun, även drycken i viss mån…

 

Polkagrisar ska se ut så HÄR! Gårda, blanka och intensivt röda. De ska ligga i ett auktionsfynd från Tradera. Erik Höglund minsann! ett FYND! Sen blir det apelsiner med nejlikor i!

Nu en uppdatering, jag har sett halva Det slutna sällskapet och jag mår uppriktigt ILLA! HUR kan de ha spelat med i detta!?! Åka limousin till Arlanda?!? WTF!

Och alla som smickrats av honom…kladdigt värre.

Är det beundran i blicken????

Det slutna sällskapet

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen