Kulturtant vid 21

Jag ärvde den. Först stickade jag den ju, en slipover till min farbror i julklapp. Det var…..när jag var mellan 21-22 år och bodde i Fredhäll minns jag. Jag gjorde två olika. En till pappa också och det var ett HELVETE! nu har jag tvättat den och haft den på mig i tre dagar, jag älskar den! Och vill sticka MER! Mycket mer. För att inte verka som den tråkiga Saffron i Absolutely fabulous eller Alex i Modern familjy (stickar Kaffe Fassettröjor när man ska vara ute och röja…) så kan jag meddela att jag också dansade på krogen iförd halternecktopp i latex, bar endast korsett som den madonna hade (av Gauthier) ihop med slitna jeans och stövlar som slår de som Julia Roberts bar i Pretty Woman INNAN hon blev fin dam… Bara så ni VET!

 

Vi har fått beslutet från Länsstyrelsen. Det blev inte vad vi väntat oss. Det var mer som: Har de LÄST det vi skrev eller en TITTAT på bilderna? Antagligen inte för deras svar var helt obegripligt. Så knasigt att en vän som pratar och ffa skriver juridiska hjälpte oss att skriva överklagan.

Idag skickade jag in två tunga grejer, en examinationsuppgift rörande min specialisttjänstgöring (som jag oroat mig för länge) och sen en överklagan till Länsstyrelsen som sen ska till Miljööverdomstolen….Det blev en hel del sittande och nu är det ryggläge. Massor med Modern family har jag sett. Så kul. På nersidan kan jag nämna att två glasrutor i växthuset blåst sönder som jag inte kunnat åtgärda och sex träd verkar ha blåst omkull i Drottningholmsparken bland annat.

Jo, vi skulle demonstrera för Miljööverdomstolen att staket, hur provisoriska de än må vara INTE ska vara 2,2m höga…..eller gjorda av vägräcken….Sen att de sprängde fel de där Ladza-killarna och fick borra ner järnstänger och sno delar av vår tomt genom att hägna in vår del av tomten med ett inte så stabilt stängsel….ja det är inte det vi klagar på.
Vi var fyra i min farbrors lägenhet och rensade lite. Som tur är gillar vi OLIKA saker. Jag föll för gamla pappaskar, någon tog strumpor och slipsar, jag underställ i brynjematerial…till maken och min bror massor med viggenplanprylar!
Sen får man se detta! Min dotters extrajobb! Hon poserar i deras kläder. Jo, väldigt stolt!
När jag kom hem från min mamma var det helt lugnt i huset…Tylla hade ordnat ett eget hem, på golvet, innanför dörren.
Livräddning av småkorkad katt stod på gårdagens lista…
Jo, jag stickade lusestrumpor också….han fick mycket stickat i julklapp. Jag hittade ett par vantar också som hans fru hade fått…
Vi tröttnade på allt stillasittande och gjorde ett stort avsteg från vår norm. Vi åkte till Leo´s lekland. Och vet ni, vi hade askul! Vi kom tidigt så inte överbefolkat!

 

Dagen ska starta hos husläkaren bara…lite orolig där…axeln, armen, värken och det faktum att jag knappt kan sitta gör ju allt lite värre just nu. To have or not to have an operation. That is the question…

Imorgon mer städande, sorterande och letande efter viktiga papper i Lennarts lägenhet. Det är en process….som är väldigt jobbig. Men som måste göras och vi är många som hjälps åt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen