Sportlov

fyra dagar har vi kört med henne mellan benen och plogat oss ned. Igår em fick hon privatlektion och plötsligt åker hon helt själv utan att gallskrika…och trillar UTAN att gallskrika och nu är hon nog kär i läraren….Fantastiskt varmt och soligt har vi haft också!

Jag har skrivit tidigare om hur det gick till när jag bokade ”överraskningsresan” till min make. Det blev lite pannkaka där. Men vi kommer snart iväg och vi har längtat länge nu. Tanken var ju egentligen att vi skulle åka skidor på sportlovet och SEN skulle vi dra för några dagars barnfrihet. Nu blev det istället fem dagar i den lokala skidbacken och därefter tre dagar på Mallorca. Och kanske det är ÄNNU bättre?!? Jag tycker ibland att en hel vecka med skidåkning är lite för mycket, man blir öm och trött på att släpa tung utrustning hit och dit.

Ja, vad ska man säga….? Äter som en höna.

Vi har agerat lite fritids här under lovet. En av Edgars klasskompisar har varit här varje dag och åkt med oss och Franks ena kompis har varit med hälften av dagarna. Därtill har min näst äldsta dotter åkt med oss (tack gode gud, hon räddade mig den dagen maken hade jobbat natt. Jag hade aldrig orkat med fem barn i backen ensam) och även min brors ene son har varit med och ska åka med os hela dagen idag. Jag bara älskar det! Det känns faktiskt som en skidsemester med det undantaget att man kan komma hem och sova i sin egen säng. Vi slapp också ordna katt- och hönsvakt vilket förra året var ett drygt arbete för grannen i minus 20 grader och meterhög snö!

En fikapaus i solen, väldigt härligt!
Jag vet, ingen hjälm. Men jag ursäktar mig med att de två jag har att tillgå INTE PASSAR! Och jag vägrar köpa en hjälm som är ful och dyr i slutet av säsongen. Jag tänker att det får bli en till jul. Och ett par coola brillor (som jag egentligen inte behöver men solglasögon gör ont under en hjälm. Ibland måste man förändras hur hårt det än är.

Igår började jag planera lite för Spanienresan. Grannpojkens (han som åker med oss i backen) mamma är född på Mallorca och de ka snart flytta dit ett år så jag bad om hennes bästa tips på mat och dryck. Jag fick ett sanslöst långt sms med fantastiska tips och vi ska försöka beta av dem alla. Tre dagar känns nu som oceaner av tid! Jag satt nu och drog streck mellan olika platser, skrev upp avstånd till Palma och räknade ut hur vi ska lägga upp detta för att hinna med alla drinkar, trädgårdar och arabiska bad……ooooooops…..jag har blivit min MAMMA!!!!! För första gången i livet sitter jag med reseguider och PLANERAR vad jag (vi) ska göra! Jag brukar ju aktivt UNDVIKA att planera, vill bli överraskad och INTE se på sevärdheter. Hm…..ålder? Nej, jag väljer att vara förberedd. För tre dagar är ändå ”bara” tre dagar och jag vill trots min övertygelse om att avslappning och lugn är rätta modellen, få ut mesta möjliga av denna resa. Så, det kommer bli en dagsutflykt till La Granja, Valdemossa, Sòller och Jardins d´Alfadia. Kanske vi tar Cap de Formentor en dag också vi får se. Turligt nog låg nästan allt jag ville se i själva Palma eller i närheten av varandra så det ska inte vara omöjligt att klara av och vi har ju hyrt bil.

Jag kommer återkomma med bilder såklart och kanske ge er MINA bästa tips efter detta!?

Jag har en liten anknytning till Mallis, min pappa drev Club 33 där när jag var liten och han finns faktiskt med på bild, omnämnd i en bok om 70-80-talets vilda nattliv i Sverige och just Mallorca. Tänk att jag har en så cool pappa, han hade Elton John, ABBA, Tomas Ledin (som jag var störtkär i då) med flera på sina discon, vi hängde ibland med på repen. Väldigt coolt tyckte vi då med men det är först nu jag fattar HUR coolt det var. Man ligger verkligen i lä där.

Jag ock Edgar på toppen i strålande sol.
Det är i sådana här situationer jag älskar vår monsterbil. Tänk att kunna köra alla och utrustningen så enkelt till backen fem minuter bort. Jag älskar det!
Äggen har börjat komma. Nu är två av fem hönor igång! Hurra!
Vi bjöd dotter med pojkvän på middag i lördags efter skidåkningen. Och jag LOVAR, detta är det godaste vita vin jag någonsin druckit. Pinot gris. Verklig pärla!
Efter två dagar med tre nummer för stora pjäxor beslöt jag (på grund av svullna underben med katastrofalt ont) att investera i ett par nya pjäxor. De är så sköna, jag fattar inte att jag stod ut innan. Ont och farligt. Här står jag i uppvärmda pjäxor och bara kontemplerar. Tittar på bilder av alper….pulsen går ned.

Nu mot backen med två bilar för vi blir många idag. Tre extra barn och vi har tänkt oss en heldag i backen med två privatlektioner. En för Frank och en för Tylla så det ”kommer igång” med skidåkningen. Vi planerar för alperna nästa år! Storstilat!   

Ganska urplockat. Jag gör en ny köpraid i början av nästa säsong!
Jag tror jag har fått med det bästa och det vi har en rimlig chans att hinna med. älskar vi så kommer vi tillbaka! (Det kommer vi med all sannolikhet att göra, vi vill flytta dit vi med känns det som. De kan få ut FYRA skördar på ett år, hör du Elina, FYRA SKÖRDAR!!!).

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen