Hej då stress! – A work in process

Omslaget till kommande boken!

 

Jag skriver så det glöder (inte riktigt men jag HAR gjort det) på sluttampen. December är deadline. Men jag har fått lugnande besked (jag är alltid mycket orolig att det jag skriver är totalt hopplöst nonsens) om att det är 1) underhållande och 2) bra struktur. Och ingen blev mer förvånad än JAG! Förlaget hejjar på och jag suger åt mig av detta och känner mig fullständigt förträfflig i 5-10 minuter. Sen kommer tvivlen igen. Men, det gick ju bra sist så jag hyser ändå gott hopp om att ”uppföljaren” på första boken ska hålla samma kvalitet, vara rolig, lättillgänglig och användbar. Jag har bestämt mig för att inte lägga ned så mycket energi på utformningen denna gång utan helt lita på förlaget där. Jag höll nästan på att bli galen av förra boken. Inte på Louises bilder då för de är ju klockrena men typsnitt, omslag, färger osv så till den milda grad att jag grät och knappt ville ge ut boken. Så är det ibland, vi talar inte samma estetiska språk alla och jag tyckte jag var tydlig men allt kan missuppfattas. Det var det om förra boken. Nu känns det mycket bättre, MYCKET bättre!

Jag ska inte avslöja mer än vad som står på omslaget och det man kan läsa sig till på Akademibokhandelns hemsida (m.fl) men jag kan visa er mitt förslag till baksidestext. Jag tycker själv den är ganska rolig, sån är jag, skrattar högst och mest åt mina egna skämt (och Monty Python, Rosa pantern och bröderna Marx…).

Här kommer den!

Baksidestext (förslag)

Om jag inte förstod vad som hände mig tänker jag att det går omkring många vilsna själar där ute som kanske tror att de håller på att bli galna. Jag blev utmattad utan att se ett enda tecken på det, och jag är ju ändå läkare!

Jag skrev en bok om hur du blir frisk och nu, när jag är det själv sätter jag fokus på hur jag (och alla andra) ska hålla mig där, på rätt sida om utmattningen. Men inte bara det för det är ett stort ansvar och arbete att hålla sig själv inom ramarna. Det gäller att andra runt omkring också lär sig något om frisk- och sjukbalansen. Så boken kan med fördel även läsas av de som rör sig omkring en återhämtare. Det kan vara partnern, vuxna barn, föräldrar och framförallt CHEFEN!

Jag brukar inte vilja blanda in pengar i hälsofrågan men man måste vara ärlig, allt handlar om pengar! Och om man lär sig mer om vad som gör någon sjuk av stress så kan man spara pengar. Extra intressant tänker jag för företagare.

Jag skulle mer än gärna vilja att detta blir årets julklapp för då kommer samhället spara så mycket pengar att vi kanske skulle kunna ha mindre barngrupper på förskolan, ge våra äldre god och smakrik mat och om det går riktigt, riktigt bra kanske de kan få en promenad i veckan också!!!

Och du som har varit sjuk. Dräm den här boken i skrivbordet på HR-avdelningen är du snäll, vi har mycket jobb att göra!

Pressmaterial

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen