Min helg – Superduper extra allt

Fredagsfeeling! Jag satt en och en halv timme på bussen från sjukhuset till vårt lilla centrum. När jag hade handlat var jag så upplyft av vädret och annat att jag bestämde mig för att GÅ hem med kassarna. Rakryggad och ganska avklädd (skjortan rök efter bara några minuteras promenad när svetten lackade. Jag kände mig lika stark som när jag var ung och värken från dagen innan var nästan helt borta.

Nu har helgen gått och tack och lov är det kort vecka framför oss. Jag tänker att tre dagar är precis vad man orkar arbeta innan man måste vara ledig en dag, speciellt i det här vädret! Jag kom hem glad i hågen, massor med positiva besked på bussfärden och sen väntade middag med två av de större barnen, Edgar sov hos mina föräldrar och maken byggde på altanen med bästa vännen.

Jag handlade vin på vägen hem, sådant är lite exotiskt för mig, jag är mycket sällan på Systembolaget. Men när jag är där är det allvar. Jag hade utlovat vin i både rött och vitt och då makens vän inte gillar behövdes öl också. Champagne var också påkallat. Jag köpte ett säkert kort, Spring Valley en ekig och lite smörig Chardonnay från USA som jag tjatar om. PET (dvs lätt att bära) och sen returburk! 69kr, ett FYND som Frithioffson skulle säga, fem solar! Sen var jag lite inställd på Rawsons retreat….meeeeen då föll ögat på en flaska som hette HOPE. Väldigt snygg etikett, under 80kr så jag slog till. Vid bubblat bad jag om tips för det är fruktansvärt svårt att välja på utseende där. Men det blev ett sydafrikanskt som var väldigt bra. minns ej pris men väl värt! Två Carlsberg fick följa med hem också.

Så här ser flaskorna ut. Men det vita blev en present istället.
En sån här är jag så sugen på. provkörde ihop med en vän som just skaffat den vita med rött tak på söndagen. Älskar!!!!!
Tänk er! Prussisk ordnung…..min man var inte imponerad….men jag, jag gick nästan ned i spagat. Tänk er den här personens garderob!!!!
När jag kom hem mötte T i dubbelshorts. Hon älskar rosetter och ville visa. Notera strumpvalet också. Lonely socka ftw!
Man tänker: Vi bygger en trall för att slippa gruset. Barn tänker: Åh, grus, det vill jag bo i. Pussel är det hon sysslar med, hela tiden.
Ser ni fjärilen? Jag satte kanske 20 lökar här i höstas men bara en kom upp hel. övriga är naggade av rådjuren. Rävar och rådjur….
Växer så det knakar gör det. jag behöver mer jord, ständigt.

Mina föräldrar hade lovat ta lille bondpojken över natten för att jag skulle få en hel natts sömn så jag hade helt oväntat lite tid för mig själv på lördagsmorgonen. Tylla lade sig så sent så hon sov till halv tio men Frank och jag var vakna. Han ville cykla och stod med cykeln framför mig och balanserade på trallkanten. Jag hade precis gjort klar allt och insåg att NU kan jag måla tånaglarna. Det var säkert tre månader sedan sist, minst. Så då gjorde jag det. Men hela tiden störde mig Frank med cykeln och tjat om att vilja åka hem till sin kompis. Jag bad honom sluta balansera precis där jag satt och sa att han fick vänta lite för han skulle på kalas och man kan inte besöka folk tidigt på lördagar. Just när jag målat klart och satt mig tillrätta vinglar pojken till och kör över min vänstra stortå. Jag kommer ha ett däckavtryck där de närmaste två månaderna åtminstone. Vad är oddsen???

Såååå chict.

Lördagen innebar Spring fair på IES. Det är alltid roligt och vi mötte upp med en massa vänner och resten av min familj inklusive mina föräldrar. Frank och maken stannade hemma för kalas och altanbygge. Jag klättrade för första gången på minst 25 år och hör och häpna jag ända upp till taken, smidigt och fint och sen ”repellerade” jag ner blixtsnabbt. Jag hörde på radion för ett tag sedan om klättring och hur bra det är för en på ALLA sätt…kanske jag ska klättra!?! Kanske med dig Anna????

Jag stod parkerad vid sidan av denna på lördagen. När jag stängde dörren rasslade rosten ned på asfalten. Men en bil som är 20 år och har gått 46000 mil är ju inte direkt en skitbil….
Pusselfrukost. Tylla älskar sitt julklappspussel. jag tog fram det nu för kring jul blir allt bara trasigt. Nu sitter hon hela tiden och spontansjunger och pusslar. En pusselbit lyckades ramla under gallret i trallen men jag och min vän med den fina bilen som kan klättra och delar mitt namn, vi lyckades fånga upp den med stekpincett, slev och trägaffel. Vilket samarbete. Medan vi höll på lyckades Edgar tappa ett samlarkort också…men vi fick upp allt!

 

På lördagens eftermiddag åkte Frank iväg till en kompis i närheten. Efter en stund kom han tillbaka och frågade om han fick bada där. Det var 25 grader i poolen. Och såklart fick han det. Men jag var lite orolig för det var ju ett tag sedan han simmade och han var inte helt säker då. Men jag fick lugnande besked från familjen. Allt var lugnt och vi kanske ville komma allihopa? Omedelbart började jag packa. edgar hade surat för att han inte fick följa med och nu hade vi chansen. men badgrejerna…..oooo det var ett tag sedan jag såg allt. Men jag har en stor plastlåda i källaren där jag kastar ner allt badrelaterat så på under 10 minuter hade jag packat min franska bastväska och då var det vara makens badbrallor som saknades. Han hade ingen aaaaaning om var de var. men jag tittade i hans GARDEROB och vet ni vad, DÄR hade jag lagt dem….Maken stannade och byggde och jag gick med presentvin upp till ”grannarna”.

Fullt kaos utbröt när alla var i plurret och det tog inte lång stund innan jag fick hoppa i och livrädda Tylla som fått en knuff och tappat greppet lite om badringen. Så då var årets första dopp avklarat! Det är ändå ganska märkligt att jag i en millisekund tvekar för jag HATAR att hoppa i vatten även om det är 25 grader, jag är en 29-graderstjej. Jag klarar liksom inte kallvatten.

Syskonen springer ikapp upp till grannarna med den uppvärmda poolen.
Vi stannade på idag och kom hem sent, verkligt trevligt med grannar! Glad att jag inte har pool och studsmatta dock. Om några år vill jag ha pool men som det är nu skulle jag nog gå under av all oro för vad som skulle kunna hända.
Förra årets badring satt som en smäck. Hon älskar just nu Frost.

Söndagen ägnades åt bygget. Barnen delades upp till olika grannar hit och dit och kom sedan tillbaka med sina vänner. Jag handlade pinnglass och åkte ner för att lura av mig Edgar som bråkade med oss och få en joyride i As fina nya cab. Jag vill ha en sådan sen, jag måste ha lite vind i håret känner jag.

Joint venture. Maken och jag kunde plötsligt samarbeta kring bygget när alla barn var med sina vänner och är inte detta rent magiskt bra?
En riktig red neck alltså!
Maken sade att om han skulle gifta sig med en maskin så det denna. Grannen lånade ut sin för att kapa alla ändar. Makita, samma märke som makens prylar.

Jag har ju ansvar för hönsen och idag välte vi hönsgården för att göra den inbrottssäker (rävhelvetet) Jag spikade fast hönsnät under och grävde sedan ned det (typ hällde jord över). Nu kan de gå ute säkert under dagarna, det blir för varmt för dem att vara inne i huset nu.

Jag har försummat mina plantor men idag fick vi äntligen ihop det lilla billiga växthuset. Jula 149 kronor. Inte helt asfult ihop med resten.
Återvinningsstationen hann jag också med. Kan vi inte ta bort dem? Allvarligt! Folk verkar inte förstå detta med sopsortering och jag åker hellre till tippen och gör det eller sorterar i olikfärgade påsar hemma för detta är inte smart helt enkelt. Så skräpigt och äckligt.
God natt säger jag och Tylla, hon kom just in till vår säng. Det är hennes rutin just nu. Gosigt på ett sätt och galet jobbigt på ett annat. Hon fick helsaneras innan läggning hon hade alla tänkbara saker kletade i sitt lilla runda fejs.

 

 

4 svar på “Min helg – Superduper extra allt

  1. Anna, du ser strålande (och stark) på bilden. Mot rådjur hjälper bara stängsel. Eventuellt ratar de gula blommor, dock inte alltid.
    Jag är som vanligt mäkta imponerad av hur mycket du hinner mez under en helg, men även på dagarna.

    1. Men tack för pepp och tips! Det gäller att vara snabb vet du;)!

      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen