Andra boken – Hejdå stress!

Så glad ser den ut!

Nu är den här, min andra bok! Ämnet är nästan detsamma som i första boken, utmattning, men här tar jag ett steg framåt och behandlar återhämtaren och dens situation när det sjukaste passerat.

Det är alltid läskigt att lämna ifrån sig ett arbete. Det ska nämligen bedömas. Och dopaminjunkie som jag är längtar man efter belöningen men samtidigt räds man en eventuell sågning. Men det hade förlaget nästan lovat skulle utebli för de gillade den ju!

Första recensionen från BTJ kom och den var toppen. ”Utmärkt läsning….” fanns med och då smälter man lite, andas ut och tänker….jag kan nog skriva en bok TILL! För sådan är jag….alltid ett projekt i pipeline och nya spännande utmaningar.

En nästan ännu bättre recension kom från Fiktiviteter som tyckte att den var den bästa boken någonsin skriven i ämnet! Hejdå stress!

Men tillbaka till boken. Den handlar om hur då håller dig frisk efter en utmattning. Den ger tips för anhöriga om hur de ska stätta sin återhämtare och guidar chefer och för all del arbetstagare i hur man ska hantera en återgång till jobbet. Som vanligt en komplett guide alltså! Min lilla nisch i bokvärlden! Jag tar er i handen och på mitt personliga lite blogglika sätt för jag er framåt i spårskogen av känslor, krav, med och motgångar. Allt är logiskt, inget helt enkelt med det GÅR!

Det har gjorts ett flertal intervjuer, Amelia i oktobernumret 2019 i pappersformat (tre hela sidor), Aftonbladet med då i betalform på nätet där olika kändiskvinnor i olika grad stressat för mycket, en del bara överarbetade men andra på riktigt utmattningssjuka. Jag var nyligen med i en panel på Allt för hälsanmässan ihop med Selena Cortes från Mind och @stressfrid, Linda Henriksson som varit med i SVT, Sjukt stressad om sin situation och också skrivit en bok.

Men so far 74 bibliotek  (uppdateras dagligen nu) i Sverige och fem i Finland. Boken finns hos nästan alla boklådor. Snart som ljudbok också,

Så, låna eller köp boken, den är också bra present till en chef. Lämnas med fördel anonymt på skrivbordet för en mindre stressig arbetssituation ihop med en lösmustasch eller rolig hatt?

Nu,  15 november 2019 avslutade vi inläsningen av den till ljudbok. 6 timmar tog det att läsa in 53 av 98 sidor manus. Slitsamt men roligt. Nu slås jag plötsligt av det läskiga i att min röst ska förmedla detta till lyssnare runt om i landet….hu! Jag är ju egentligen livrädd för sånt, att bli bedömd. Och det är minsann inte lätt att läsa in ens det man själv har skrivit….vi får se om jag ens vågar lyssna själv sen! Ett gratisex ska jag få…..kanske jag ger den till…..min make? Eller lottar ut till nån? Får man göra så! det får kanske bli en present till den med den bästa kommentaren och den bedrövligaste arbetssituationen….

Min bok!

Och här har ni mig en blåsig dag i Götet vid 2017 års bokmässa när nazister och AFA-kids stod som spön i backen!

https://vision.se/Yrken/Chef/chefen-i-fokus/arkiv/2019/september/minska-risken-for-utmattning/

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen