Skönlitterär debut – Mordet i Marseillan

Mot stranden.

23 september 2022 släpps min första kriminalroman eller deckare om man vill. Det utspelar sig framförallt i Marseillan. Ett fantastiskt ställe där vi har släktingar och därför besökt många gånger. En huvudvärksplågad natt började jag anteckna i min telefon, en story som senare utvecklades till en bok. Canal du Midi har sitt ursprung där och skär genom Frankrike och mynnar i Atlanten. Ett fantastiskt bygge påbörjat på 1600-talet.

Så här står det på baksidan av boken. Ljudboken kommer på Storytel 23/12.

En svenska hittas död i kanalens inlopp, Amélie Johansson, svensk mordutredare dras in i detta. Hon är på flykt från en otrogen make och en intern utredning för tjänstefel där. Varför Marseillan? Jo, där bor hennes bästis och barndomskompis Jondi som är psykiater. Hon ska vila men dras in i mordutredningen då hon kan både svenska och franska…..och sen avslöjar jag inte mer. Jo lite till, det kommer ner en mycket snygg man från Paris…som hon ska samarbeta med för att lösa mordet. I Stockholm visar det sig att det finns kopplingar till ett gammalt mord. Men NU säger jag inget mer, ni får invänta boksläpp! Och det kommer en uppföljare, innan. Den heter Sötman! Jag nosar lite på en trea också..men kraften efter den här Covidinfektionen är starkt begränsad. Jag kämpar på med att HINDRA mig från att göra saker. Det är för vissa lätt som en plätt men för andra, som jag med hög intensitet, mer slitsamt än man kan föreställa sig….Det finns ett arbetsnamn iallafall som jag är väldigt nöjd med, Force majeure (lite det jag känner mig utsatt för nu dvs ”en juridisk term för övermäktiga eller obemästerliga krafter, oväntade eller oförutsägbara händelser och effekter som inte kan hanteras på sedvanligt vis, vilka förhindrar någon att göra vad den föresatt sig eller förbundit sig till, i synnerhet vad som ankommer någon att göra enligt rättsligt bindande avtal”….

Första utkastet…
Så här ser den slutgiltiga versionen av omslaget ut!

Detta blir del ett i en, än så länge trilogi om Amélie. Del två heter Sötman och ska komma ut under 2022 den med. Force majeure vet vi inte säkert än, allt beror på…allt. Mest orken….

Dangen innan dopparedagen kommer ljudboken! https://www.storytel.com/se/sv/books/mordet-i-marseillan-1856178

Anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen