Om mig

bild-2B14
Moi!

Vem är kvinnan som skriver här? Jo det är jag, Anna Voltaire. 70-talist, sexbarnsmamma, läkare, formgivare och författare. Innan väggen – en upplyftande bok om utmattning 2017 och Hejdå stress! 2019 och nu Konsten att lära andra städa 2021. Nu gör jag ett lappkast från faktaböcker till skönlitteratur och serien om den hetlevrade och snart medelålders polisen Amélie Johansson släps. Först kommer Morden i Marseillan där hon som fransktalande tas in i en mordutredning fast hon egentligen är på ”semester” medan hon utreds för tjänstefel och samtidigt ska skilja sig. Ett gammalt mord rullas upp hemma i Stockholm. Den boken kommer till sommaren och innan jul kommer del två, Sötman släpps kring jul.

Jag bor i Stockholm (Ekerö numera så tekniskt sett en annan kommun) med familjen och på semestrarna är jag oftast på franska landsbygden i mammas sommarhus. Jag har tidigare varit väldigt sportig, simmat en väldans massa mil. Men numer får jag min träning främst genom att slita i hemmet, det är ett ganska otacksamt arbete men det gör att jag håller formen någotsånär. Jag har också börjat fäktas, väldigt roligt och ansträngande men just nu Covidpaus…

Jag gillar mycket saker, att resa framförallt. Det är nog mitt mål i livet egentligen, att kunna resa mer och få lite andrum. Detta är just nu det som är svårast att få till, andrum.

Jag älskar att skriva, det upptäckte jag när jag började blogga under föräldraledigheten 2013. Jag skrev lite för Stunder av Lycka under hösten 2014 och delar av 2016. Nu planerar jag framåt. Ny trädgård, bättre blogg och vem vet, jag kanske släpper fler böcker, idéerna sprutar ur mig så snart jag får just lite andrum….flowet infinner sig då.

Här på bloggen blir jag personlig som attan, då svär jag till och med ibland. När jag skriver under annan flagg skärper jag mig lite. Men som sagt Orsa kompani lovar ingenting säkert…

Vill ni följa mig på Instagram heter jag @vardagbyanna och jag har en blogg som handlar om inredning, design och just nu väldigt mycket om huset vi bygger. Den heter Eget hushålle  Även den finns att följa via Instagram, @egethushalle. Under sommaren 2016 fick jag lust att dokumentera hur min trädgård växer fram och mina planer för att bli mer självhushållande. Då skapade jag Voltaire odlar, ytterligare en blogg med tillhörande Instagramkonto, @voltaireodlar. Så det finns massor med möjligheter att läsa ”mig” och titta på mina bilder från det jag stöter på, mest aktiv är jag här, mitt i vardagslivet.

 

Om mig på förlaget

Vill man maila nås jag på voltairesvardag@gmail.com

Välkomna till min vardag, Voltaires vardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen