Insändare

 

I veckan publicerades mitt svar på en replik på min tidigare insändare i ämnet: Politiker gör lite som de vill medan de vill bestämma hur andra ska göra…..Och sedan min första insändare om jäv har det kommit än fler rapporter om ledande politiker i rikspolitiken som beter sig illa eller kanske rent av kriminellt?

Jag önskar att jag vore förvånad. Man vill ju tro det bästa om folk men det är som det gamla talesättet, ”man är sig själv närmast”. Här där jag bor är makten otroligt koncentrerad. Ett fåtal folkvalda roffar åt sig många uppdrag för att kunna håva in ersättningen (antar jag). Det är ett mycket lukurativt påhitt. För vem som helst som lyckas komma in i ett parti kan plötsligt tjäna väldigt mycket pengar, mycket mer än vad jag gör och du behöver ingen annan utbildning eller erfarenhet än att vara medlem i ett parti. Och det kanske är svaret på varför det blir så tokigt ibland?

Maria Wetterstrand bedyrar att hon INTE påverkat besluten i utredningen hon var med i. Hon slår bort misstankarna med att hon ju inte investerat annat än av sitt hjärtas godhet….det är ju ingen kommersiell verksamhet….jada jada jada. Nej, vissa företag är inte så framgångsrika till en början men med hjälp av politiska beslut som gynnar biodrivmedel så kan kanske några hundra tusen investerade kronor (som hon uppenbarligen har ÖVER och kan satsa helt utan någon förväntan på utdelning eller ens att hon får tillbaka pengarna….hur mycket pengar HAR människan? Låter som en riskkapitalist!) kan växa exponentiellt?!?

En L-topp hyr en lägenhet av sin man till ockerhyra…och ja, need I go on?

Plågsamt att se. Aftonbladets reporter frågar Emma Carlsson Löfdahl om hon tycker att regelsystemet är bra, att man kan tjäna pengar på att hyra lägenhet av sin egen make och få ut 8000kr i månaden av skattepengar för att berika sig själv…Hon svarar upprapade gånger, likt en papegoja att hon följer regelverket och sen med tillägg att om man inte tycker det är bra får man ändra på reglerna… Vad hon menar är nog: Jag utnyttjar helt skrupelfritt ett system så mycket jag kan för egen vinnings skull och tycker det är HELT OK att göra det! Vi har tjänat över en halv miljon so far och det ska jag kanske investera i någon trevlig vinstdrivande verksamhet…jag ska ringa MP, de är bra på sådant! (Obs ironi). Den blicken va?!? Kunde jobba extra som kylskåp!

Nu ska jag inte skriva mer om detta men jag kan berätta att igår vid 18.30 ändrades hemsidan (kanske av partikamraten som administrerar hemsidan) och min forna partikamrat stod inte längre som ordförande. Enligt uppgift ska hon nu ha ANDRA uppdrag i Hyresgästföreningen……För att hon är så snäll och har så mycket tid över antar jag.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen