Tänja och böja

Det var balett igår. Sååååå roligt. En dag med balett är en bra dag. MEN tidigare under dagen var det tungt, Huvudvärk för andra dagen och jag VET, MEN det går faktiskt inte att påverka nu. Det handlar mest om MIG och mitt sätt att vara….jag har lätt för att spänna mig och bli lite stressad numera och då, ta da huvudvärk. Men den går att kontrollera om man är en modig doktor. Jag blandar friskt bland mina olika preparat. Sista utvägen är alltid sumatriptan men dit vill jag liksom inte. Det påverkar mitt hjärtas rytm….

En intressant sak igår var att jag blev ifrågasatt av en kollega, på gastro. Mycket intressant. För de ville ha en konsultation….då brukar ST-läkare skickas. Överkuckun där var INTE nöjd. Så vederbörande ringde min kära överläkare. OCH hon meddelade att jag var en erfaren kollega om än inte specialist, att jag alltid rådgjorde i fall av tveksamhet och att hon inte trodde att en specialist skulle göra en annan bedömning. Alltså, ingen åtgärd. MEN överkuckun med det låga förtroendet för psykiatri som ändå påkallat vår uppmärksamhet tre gånger via SIN ST-läkare var ej nöjd. En specialist krävdes….och för att vi är trevliga typer och gör allt vi kan för våra patienter så skickades en specialist på jourtid för att titta på en patient som tittats på mycket och inte bedömts vara så sjuk. Och hör och häpna, vår läkare höll med mig (och den jag konsulterat vid tveksamheter) och hänvisade till min anteckning. SÅ, är jag sur? Nej, jag är NÖJD. För vi använder hela hjärnan och kan se mer än tarm. Vi ser tarm, situation och psykiatri. Och det gör HELA skillnaden. Och där kändes det som jag fick frid.

Nu hoppas jag att Boels dator kvicknat till och att hon får en härlig dag med sitt viktiga värv nämligen att sprida sömnads-, stick- och andra textila tekniker bland våra ungdomar. Kanske det faktiskt är handarbetet som kommer rädda oss all från utbrändheten och ge oss något att leva för?

Säg nu hej allihopa till Boel i kommentarerna!

 

Fridens!

2 svar på “Tänja och böja

  1. Du är verkligen en godhjärtad person som dessutom är kul! Kunnig är du också, hälsar Boel!

    1. Hej Boel! Det var väl förväl att du kunde ta del av mina tankar igår. Söta du, kunnig…..jag vet inte…..jag är väl mer allintresserad och så fastnar liksom det jag läser, hör eller ser. På så sätt får man ju lite överblick. Jag ska skärpa mig och skriva mer och oftare snart. Jag vill tillbaka till det freniska flödet som var för några år sedan men jag HINNER liksom inte….gör ett försök idag! Kram
      A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen