Hyckleri på hög nivå

Man vill bara kräkas. Prinsparet, Hollywodstjärnan och han Harry eller vad han heter går ut på sitt Instagramkonto och hyllar miljöaktivister. Deuppmanar folk att ta vara på miljön, inte flyga och alt det kan innebära att vara sparsam….laga sockor, inte äta kött, äta ekologiskt och fan vet vad mer man inte får göra nu eller imorgon. Vad gör de själva? Köper de återbrukat mycket? Reser de med tåg?

Och sen såg jag något om att Petter Stordalen, en väldigt rik hotell och shoppinggalleriaägare OCKSÅ tycker vi ska värna naturen. Hans bidrag är att erbjuda platsfria hotell. Min första tanke då var: Har han byggt hotell med plastmaterial? Men sen insåg jag att det kanske handlade om förbrukningsartiklar? En kommentar till det vore ju att i sina shoppinggallerior förbjuda överkonsumtion och plastartiklar….om man kan vara så djärv att man påverkar folk PÅ RIKTIGT!!!!

Vill ni veta hur hans bröllop blev? Dyrarae än det vår kronprinsessa slog till med iallafall. Och i Marocko! Jag antar att gästerna gick, simmade, cyklade eller joggade dit…..

Idag på P1 från Almedalen var det en….hatar ordet….INFLUENCER och en kvinna från Erikshjälpen som intervjuades om hur DE tyckte man kunde rädda planerten. Och mina vänner, man ska köpa mindre, resa kortare och laga sina saker alternativt sy nya av avlagda bordsdukar eller annat överblivet material. Och helst såklart handla second hand. Hjulen ska snurra långsammare och om man köper nytt ska det vara av bra kvalitet och passa med annat i garderoben. Slow fashion. Jag har skrivit om det förr och nu igen alltså. Så jäkla svårt är det ju inte. Man lever lite som förr i världen och alla ens slöjdkunskaper kommer till sin rätt. Snart ska jag börja tälja en stekspade tror jag för min har börjat tappa stilen.

Jag tänkte att detta var en boll som L kunde plocka upp! Vi behöver mer SLÖJD i skolorna! Dels för att det är fantastiskt roligt, barn behöver arbeta med händer och hjärna mer kreativt och sen lär de sig saker om kvalitet på olika material osv osv. I ljuset av att unga mår allt sämre psykiskt är det också en bra idé då detta lindrar ångest och ger en känsla av sammanhang. Nästa steg i läroplanen vore odling. Vi borde få lära oss att odla för husbehov.

Jag är så fruktansvärt trött på hycklandet från rika människor i upphöjda positioner som ska tala om för massorna hur de ska leva medan de själva öser på med sitt överflöd. Sen ska vi applådera när prinsessor återanvänder sina morsors Ricciklänningar. Tacka fan för att man ska göra det liksom! Jag fattar att om ALLA inte rika och kända personer slutar göra fel har det kanske större impact på jorden men i smakfullhetens tecken kan väl de som har mest fina saker, dyra bilar och flygplan börja gräva där de står. Kanske dela med sig av sina kläder som de verkar använda en till två gånger…..ge bort dem, sy om eller använd samma kappa tills den blir luggsliten….eller?

Bäst var ändå Ardalan Shekerabi…han köper mer begagnat och äter fläsk och fågel istället för nötkött. Hallå verkligheten, har du hört talas om VEGETARISK mat??? Alltså sånt som INTE dött! Sååå krispigt!

Jag äter kött…….kanske en gång i månaden och oftast pga att någon annan vill ha det (jag vet ingen ursäkt men svårt med äktenskapet annars), jag lagar ALLAS strumpor här hemma, lappar jeans (mina och barnens), syr i band i makens byxben när de slits, lagar hål i stickade tröjor, använder nylonstumpor med hål så länge det bara går och inte SYNS och när fötterna är för fula klipps de av för att bli tights som jag kan ha under klänning på jobbet….vi köper massor av begagnat, ger bort alla barnsaker vi kan och presenter är oftast hemmafixade eller second hand……vi tar bilen på sem i år istället för flyg och jag odlar och har höns för att bli mer självförsörjande. Jag vet liksom inte vad mer vi kan göra här….inte utan att sluta arbeta och sälja av allt vi har. När politiker verkligen bestämmer sig för att vi ska rädda planeten kommer det bli verkliga problem. Allt drabbar alltid de svaga och fattiga men vet ni, jag tror de har bättre förutsättningar att klara en kris utan pengar. Visst med guld kan man köpa bröd och vatten men i slutändan går det som bekant inte att äta.

Nu ska jag sluta ojja mig. Jag har faktiskt en skjorta att laga åt maken. Den är från Day, den var dyr när jag köpte den för snart 8 år sedan och den har använts väl. Skitsnygg är den fortfarande och den kommer få några år till på sig att tjäna oss, sen blir det trasa av den för väva mattor kan jag inte än.

Korrläst har jag inte heller och skriver lite i affekt, men så får det bli!

Hej!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen