Blondiner

Jag brukar ju inte göra reklam men här fick jag vetskap om vad som händer i Blondinbellas liv….om jag hade undrat. Det kom högt upp på ”löpet” svårt att undvika…Hon verkar inte ha brist på årgångsviner iallafall.

Jag lyssnade på Blondinbellas sommarprat, ett av…fyra jag hörde på. Hon hade många projekt på gång, det var flytt, ha barnen halvtid, bli mäktigaste kvinnan i världen…flyga jetplan osv osv. Och avslutningsvis att hon hade så många företag och om allt gick åt pepparn skulle hon bara starta om igen, nya företag. Som skulle gå som tåget…igen och igen och igen. Lite som han Odd Molly-grundaren. Jag blev helt trött av hennes program, ock kände igen mig i mycket. Jag har också många bra idéer, tack och lov att jag inte satt alla i verket för då hade jag verkligen stått vid ruinens kant skulle jag tro. Nu går hon ut med att det inte gått som förväntat, det blir inställda galamiddagar och hon säljer av lite kläder såg jag. Precis som jag ju.

Jag tänker bara, vem skulle vilja investera nu, efter fail på stora projektet? Men jag är en dålig bedömare av sådant. Jag har märkt det. Jag tänker att vad folk vill ha är ”äkta vara”. Helt oförblommerat (ett alltför sällan använt ord) berättade hon i sitt sommarprat att hon bluffat sig stor med bloggen, ljugit om hur bra allt var…och ja, sådant går ju bort för mig. Jag misstänker alltid att skinande blankt KAN vara bara skinande blankt bara just DÄR. Därför faller jag för folks bloggar/insta eller sommarprat där som visar verklighet. Inte för att jag är en fan av ”igenkänning” för jag vill ju bli lite ”dazzled and confuzed” om ni förstår mig. Alltså inte följa folks liv men kanske lära mig något, som man gör när man följer t.ex Emma Frans (nu gör jag ju inte det men om hon hade en blogg (kanske hon har) då skulle jag följa den. Eller Agnes Wold? Hur som helst. Hon ställer in, spänner bågen igen och tänker att det är ju skönt att hon ändå landar på fötterna, för barnens skull iallafall, så de slipper bli fattiga och kan få fortsätta sitt lyxiga liv…..Nu kanske ni tänker ”surt sa räven”. Men jag blir oerhört provocerad av lyx och bara ambitionen av att sälja in jetplan när klimatet hotar oss alla. Och att man tycker det är HELT OK att ljuga sig fram, fake it til you make it. Inte alls min melodi.

Nu ska jag efter att ha varit nattjour utan störningar efter halv sex ta tre barn till skolan i min jetkärra (Daihatsu tror jag, utan så mycket kräm under huven och knappt någon bensin om jag minns rätt) för att fortsätta arbetsdagen och sedan ha en halvdag för studier. Så ser min osminkade verklighet ut. Jo, jag ska bli intervjuad i eftermiddag, sådant är alltid spännande. Att säga rätt, inte virra till det och komma ut på andra sidan som TROVÄRDIG och inte få skit från eventuella kollegor som faktiskt kan veta bättre. Så jag läser på lite, kriterier för utmattning och vad som skiljer det från överbelastning till exempel. Så att inte det blir som med ångest och panik som var och varenda kotte verkar ha nu fast det egentligen är en helt normal känsla med lite ångest. Vi ska bara veta att hantera den. Och ibland vill man bara säga: Skärp dig för fan och exponera lite!;)

Ha en smashing torsdag alla i återhämtandets tecken!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen