Paris del två, bilderna!

Första dagen, på väg ut ur Serige via Oslo.

Här kommer alla bilderna (alltså inte alla, då hade ni svimmat, men ett urval….)

Fish and chips
Mycket vintage i Paris men mycket är dyrare än nytt. För man vill vara unik….
Chanel, såklart!
ÖVERALLT! Massage, men andas inte bilden något annat också…..?
Petite
Long time no see-puss.
Jardin de Luxembourg, jag älskar det stället! Så bra idé med båtarna!
Egypten, Argentina, Indien och pratbåden hyrde vi!
Jag vill att all yoghurt ska förpackas så här. Ser så otroligt trevligt ut. Tänk så mycket plast vi kan spara/undvika!
Älskar växtväggar!
Trött med fem french hotdogs i famnen…inte var de goda heller…
Brorsan ska laga vad hans ene son hade isär…det gick…sådär. Han fick se sig slagen. Det hände tydligen ofta….
Detta var iallafall gratis. fyra timmar jagade ha eller matade fåglar under Eiffeltornet.
Organsik betong i parken under tornet.
Han hade socker från pannan och nedåt.
Övermodig som jag ofta är tog jag med båda böckerna om Mademoiselle Oiseau, men vi hann läsa om lite i första.
Ett av mina barn, kan ha blivit galet….hon som bor i Paris…
Hon ser iallafall Eiffeltornet från sit rum. Nu har jag nog skrivit Eiffeltornet 20 gånger här…..från och med nu skriver jag bara LTE.
Gudomligt.
Påminner om ena ingången till Liberty´s i London.
Trots varningar köpte jag en extra. Jardin oriental från Pierre Hermé, för hör här, Rose (som jag ju aldrig gillar), fleur d´oranger et gingembre confit……
Alltså ros, apelsinblomma och inlagd ingefära. Undvik!
Ja, helt galen blick men jag har en ”thing” för resturangtoaletter i marmor….always have…
Prinsessa på fyra kuddar.
Två i min lilla familj åt ostron. F beskrev det som blod och kallsup….han fick tårar i ögonen. Jag blev väldigt mycket fattigare och skämtet om att de serverade gammalt vin gick dem helt förbi. Men vi fick ytterligare en erfarenhet av franska servitörer och hovmästare som läggs till listan över snorkigaste i världen. Fast det var gott, det kan erkännas. Mest vinet faktiskt. Jag minns inte ens vad jag åt…jo Bouillabaisse!
Golvet i Berthellions toa. Jag får lust att maila och fråga var man får tag på det. Fullkomligt underbart!
Glasskö. Senare på kvällen fick vi samma glass på La Dome, men det kunde ju inte JAG veta!
Den här hade man ju velat se i full blom….Älskar blåregn.
De vita glänste i silver…
Snälla alla som läser min blogg och är en i gruppen som kan tänkas köpa en julklapp till mig…den HÄR vill jag ha i M eller L, den är fantastisk. En T-shirt i siden….Från Emma et Juju. Alltså, jag VET, jag ska inte handla….men då blir det ju inte JAG som handlar…..och det är kvalitet, det måste det ju vara! Bara 125€, jag tycker inte ALLS att det är ett överpris! En macaron kostar 33kr. A moment on your lips, a lifetime on your hips som en fd. supermodell en gång sa till mig när vi (jag) glufsade i mig något på en snabb lunch…. SNÄLLA TOMTEN!!!!
Asfalstslunch 2500kr…med avgaser, inget extra tog de för det. Öppet 24H! Mycket god tryffelravioli, steak tartare och hamburgare! Och dring!
Snyggaste caféstolarna jag sett också, de enda jag skulle vilja ha faktiskt!
Jag och brorsan kikar ut. Han tog med brillor, jag kör hard core…..vekling!
Ganska hoppfullt att se att restaurationen efter den fruktansvärda branden är i full gång. Den står där. Man fylls av vördnad.
Fulaste toan i Paris tror jag man finner under Eiffeltornet. Men hyffsat rent faktiskt.
Är man ute hela natten är en guidad tour av tornet kanske inte det man drömmer om….men hon snappade upp en del. Och blev nästan hysterisk när jag filmade utanför stängslet……
SÅÅÅÅÅ härligt. Men när man får höra att den ärbyggd som ett provisorium….skulle stå först 2 år sen 20…då förstår man varför det handmålas var 7:e år så de har koll på bultarna….
Jag KAN vara den enda turisten i världen som tillbringar fem timmar UNDER Eiffeltornet. Först fyra i väntan på att alla skulle upp till fots medan E vägrade och sen en timme dagen efter i väntan på vår tour….
Sol gör ju hela skillnaden.

Från vårt hotellrum såg vi toppen av LTE och på varje heltimme efter mörkrets infall gnistrar det av 20000 lampor i fem minuter. Helt fantastiskt! En gång i tiden var tornet GULT, kan ni tänka er?!? Nu har den vad som kallas LTE -brun. Jag tycker det är grönt…

 

Lilla familjen. Och Notre Dame. TYlla i lite lätt parisisk kappa i mitt tycke och iförd silverballerinas. Mycket chic!

 

Min Daniusknut, brorsan och Alva som var jetlaggad mest hela tiden….
Tre av mina en av brorsans. På Hotellet i lobyn.
Mamsi! Och Alvis.
Här ser ni själva anledningen till resan. Min pappa som på bilden faktiskt inte hunnit bli 75, vi firade dagen innan. På SIN dag blev det Moulin Rouge i present från oss och en tavla på detsamma samt en skjorta med hans favoritfågel på fodret, flamingos. Så vitt jag vet är han ingen swinger….;)
Full frat framåt, alltid!
ÅH!
KÅL!

Man kan egentligen bara gå, gå och GÅ i Paris. Det finns så mycket att titta på utöver sevärdheterna. Men jag kan verkligen rekommendera ett besök i Eiffeltornet för man får en så bra överblick. Och guidningen vi fock var mycket bra tyckte jag, och rolig. Interaktiv faktiskt när man fick gissa vilken sevärdhet som var mest välbesökt i Paris…och jag kunde ju stoltsera med att veta en hel del om staden för jag har ju typ varit där ett par gånger. Så jag känner igen Sacre coeur, vet att louvren har en yttepytte tavla som heter Mona Lisa osv….Fick dock lära mig att det finns två torn i P, Eiffels och The awful tower. Som både är fult och inte står i linje med andra viktiga saker, något som är väldigt viktigt för parisare. Det kunde inte stå i rak linje pga catacomberna så….vad gör man?

Ser ni den sovande duvan på toppen?
Tröttnar hon på baletten……..så finns alternativ.

 

Vi shoppade ingenting nästan, det fanns inte tid. På flygplatsen i Oslo lät vi göra en specialtryckt Toblerone till pappa där det stod Grattis Sten 75 år! Jag köpte också lite godis till barnen och till mig den minsta av L´Occitaines citronverbenaduschcrème för 55kr!!!!! Ett rån!

I övrigt handlade vi lego föreställande några av Paris sevärdheter, en papegoja (som är hemlig för den ska bli del av en lampa till en viss person) och det var nog allt. Jo, lätt överförfriskad av veteöl som jag blev påtvingad av bror, make och svägerska så handlade jag äckligt lösgodis till mina tre minsta och deras två kusiner för 660kr. DET var verkligen ett rån för det var i en piratbutik på riktigt. Bara svenskt lösgodis går att äta för övrigt.

Vi passerade två extra underbara blomsterbutiker. Detta är i skyltfönstret på ena….Jag älskar mossa.
Doften här inne skulle man buteljera!
Man vill byta bana när man ser liknande…
En dag av blommor….
Over size macarons i för starka färger, men ändå.
Detta hanns tyvärr inte med, next time.

Ja, det var väl ”det hele”. Min förlängda helg i Paris. Jo, en rekommendation till, ta en sightseeingtur med öppen båt (om vädret tillåter) för det var också ganska härligt i den gassande solen. Och någon gång ska jag försöka äta på världens kändaste restaurant..den som heter något med silver som jag hela tiden glömmer. på franska då, argent.

 

Tjing!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen