Ont i magen

Jag läser vanligen inte andras bloggar men efter att Blondinbellaballongen verkar ha börjat pysa eller kanske rent av smällt har jag tittat in där då och då för att se hur hon hanterar det på bloggen. Jag måste säga att jag blev orolig på riktigt. Jag läste fyra dagars bloggar med reklamen störande på ett ”laggande” sätt och trots att hon verkar vara en hårsmån från både utmattning och magsår skriver hon sex inlägg med stylade bilder på fyra dagar……!?! Hon beskriver plåtningar, flyg för lanseringar av produkter, olika outfits och betalda samarbeten, middagar med ambassadörer, fest på NASDAQ, champagne och små mysiga stunder på dagen som lugnar henne och ger mer kraft – lämning på dagis…….?

I bakgrunden har hon ett ”läkarteam” som ordnar med omeprazol, novalucol, olika styrkor på lugnande, insomningstabletter och betablockare sedan i september. Vidare berättar hon om en gång när hon med 40 graders feber fick ta emot pris för näringslivets mäktigaste kvinna dopad, på samma sätt som jag själv var nyss för att klara läsa in sista timmen av min bok, med massa kortison ”operadopning” kallas det. Det är ju en nödlösning man tar till när det verkligen gäller men nu är vi snart i december och hon tror det ska ta några månader till att styra skutan rätt. En nagelbitare minst sagt.

Jag blir mest förvånad att det finns Läkarteam med psykologer att kalla in vid akuta kriser i näringslivets topp som bjussar på lugnande, insomningstabletter och trots huggande känsla av knivar i magen helt kallt skriver ut detta. Jag har aldrig stött på sådana team i min verksamhet, de måste vara knutna till speciellt dyra sjukvårdsförsäkringar och jobba från privata mottagningar. I ärlighetens namn tycker jag att det är lite oetiskt att med för mig okända medel hålla någon flytande på detta sätt bara för att rädda ett sjunkande skepp hur gärna en person än vill det. Jag tänker också att hon måste kunna ta in hjälp utifrån eller helt enkelt kasta in handduken, prioritera hälsan och lägga sig sjuk en månad eller två. Det vore det rimliga och som hon själv säger, hon kan ju spotta ur sig nya företag som en kulspruta så en come back till löshårs- och privatjetslivet är väl att vänta. Nu har hon ju en stabil relation som säkert kan stötta upp om det krävs. Nej, man får lite ont i magen faktiskt av detta.

Man är inte avundsjuk direkt. Det har varit mycket fokus på att hon slopat löshåret. En sådan detalj som jag i sammanhanget tycker är lite beside the point. Men uppfriskande ändå att hon inte går ut och säger att hon är utmattad men att två veckor på Ibiza ska kirra läget.

Nu ska jag släppa den bollen och lyfta två produkter jag stött på i veckan som jag fastnat för men som såklart både är för dyra och ena inte särskilt hälsosam…..Helst vill jag designa mitt eget pepparkakshus men tiden, den tiden. Jag vill ha mycket gelatinblad med inbyggt spröjs, vi får se om jag hinner….

De första sex påsarna jag köpte hade en mild lakritsfudge i sig men går var den plötsligt salt? Och barnen spottade ut. Jag tror inte det ska vara olika sorter men jag gillade ju såklart för jag älskar saltlakrids men barnen ratade. För det hela ledde till att vi inte åt upp hela påsen i ett svep, det är ca 17 kulor i om jag inte räknat fel och det blev över för första gången. Ändrat recept?
Väldigt snygg men oprövad hårvårdsserie som ar på tok för dyr för att jag skulle testa men som skulle pryda mitt badrum. Vegansk om det lockar någon….jag tycker ekologiskt vänlig räcker, vet inte vad för animaliska produkter som vanligen ingår utan försöker ta de som inte är testade på kedjade schimpanser i första hand och kostar under 150kr/schampo.
Gille har brutit ny mark och tillverkat sexpack småhus för granen. Så långt som att kunna hänga i granen kom aldrig vi. De fick göra ett var mha Dr Oetkers pepparkakshuslim och lite pyntgelé. Men klistret var så svårt att få ut att det föll på min lott. Två av tre åts innan de stelnat. Det går att trä ett band genom takplåtarna för att hänga i en gran. Jag gillar initiativet, en fin produktutveckling men den kräver kanske att Marabou hänger med och gör mininonstops för maximal miniatyreffekt?
Edgar kämpar på…
Frank med. Notera den röda fina loppade brickan!!!
Vi var på VC för en överansträngd sena. Morfar hade redan diagnosticerat men en VC-läkarbedömning kändes ändå rätt och naproxen it is. Imorgon tävling men sen två veckors vila och efter det bygga muskler kring knälederna! Han var inte så glad som på bilden…..
Blev bjuden av dotterns svärmor på finlunch på Ulriksdals slottsträdgård. Det var svårt att hålla i pengarna där och här kommer en kavalkad av inspirerande bilder och slutligen en önskan om en 50-års present….bara 3700kr någonting, ett fynd ju! Jo, faktiskt, kändes helt rimligt. eller så åler jag ut till Eva på Form från Skå en gång i veckan fram tills ess och gör en citron i veckan och ringlar en lika stor kruka som hon får glasera solgul åt mig…..vi får se….
Alla ekollon lockar. fina i julgrupper tycker jag, eller i granen, men jag har så mycket kulor att jag har svårt att motivera fler inköp till den. Bättre att ge bort.
Vackert inslagna tvålar från Kew…..
För dyr (1100kr) salladsskål i form av vattenmelon, såg härlig ut men snart omoderna och som sagt overprized.
En sådan köpte jag. Den var handgjord, jag läste inte varifrån och kostade 98kr vilket jag tyckte var OK igår.
Jag har ju försökt mig på dessa japanska ler-moss-och växtbollar med fruktansvärt dåligt resultat, men jag skulle gärna köpa en för de är för härliga!
Anemoner, speachless. Bland det vackraste som finns.
Rolig och fantasieggande julkula jag inte heller köpte.
Jag vet inte….den är vacker men julmotiven lyser med sin frånvaro. Visserligen har jag en del ärvda fina fåglar från min mormor i fjäder som varje år pryder vår gran men den här känns….lite mer som en overkill hur läcker den än är.
Snygga ljusgranar.
Härlig aprikosrosa färg under den guldfrostade ytan.
Hade den inte kostat 229 kronor hade jag köpt den till Tylla men hon har redan krossat alla jag hittills köpt så jag lät bli, de är ovarsamma och då blir presenterna därefter. Lego blir det mestadels i år….igen.
Åh, påfågelkulor. Dessa var nog de som var svårast att låta bli faktiskt, jag har ju min blåa period nu……och jag älskar påfåglar.
Tomtar känns ändå HELT rätt, mest lättköpte skulle jag tro, eller är folk trötta på tomten? Mina barn har sällan gått på det där även om jag vidhåller att tomten finns och att man inte behöver avslöja hur det egentligen ligger till för småsyskonen bara för att göra sig märkvärdig och verka stor och kunnig….
En sån när man dör va? Eller kanske när man fyller jämnt? Så man får uppleva den, en rejäl fredagsbukett kan jag tycka. Värdig en kvinna som kämpar i sin egen motvind. Jag alltså!!!!!
En kamelia som jag misstog för en blomsterlönn först men bladen stämde inte. Så stor och vacker, en sådan växt gör att man inte utan blompassning kan åka till Ibiza på obestämd tid…
En mycket enkel och vacker julstjärna för blotta 780kronor…..
Vackert med snö ändå, kolla U-et!
Sist men verkligen inte MINST, en citronkruka i den större skalan, 3700kr och lite till….ett sådant inköp måste man motivera VÄL! Men som sagt, man fyller jämnt, har nära till keramikverkstad och kan ju pula lite med lera själv så helt overkligt skulle det ju inte vara att göra en egen…….eller?

För övrigt försmäktar vi på denna ö utan vatten sedan imorse…..Heja Roslagsvatten, Heja er!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen