Nobelfest snart, dags att vässa pennan.

Världens finaste pris.

Jo, jag längtar till den 10:e. Klänningarna, kanske lite mat och uppträdande men framförallt KLÄNNINGARNA! Men mitt i upprymdheten, för jag har tänkt skriva om detta några dagar nu, så kommer två avhopp från Svenska akademien. Och det gör mig sååååå nyfiken. Jag tycker avhopparen uttrycker sig mycket diplomatiskt. Han är förhindrad att uttala sig men säger att hans fötter talar tydligt. Och jag hör att han är gift med en diplomat, Jesus, så vältalig. Och han får tala ostört i radion. Vi är ju så sugna på att få en inblick i vad som händer där bakom de lyckta dörrarna där så mycket fulspel finns.

Jag får återigen lust att skriva en bok om de aderton, en påhittad historia såklart, för att få lorta ned mig lite och häva ur mig konspiratoriska tankar och ha lite kul (jag har kul när jag skrivet vet ni). Det känns verkligen som en ormgrop det där och man hänvisar till 200-årig historia men människorna där är inte 200 år, så det är alltså lite som en sekt, en orden man ingår i och sen är man fast, eller, numera kan man ju väla att gå om man vill, oklart om ersättning utbetalas då, Frostenson fick ju pengar för att gå mer eller mindre. Eller? Det verkar ju som om det fortfarande krälar där i gropen.

Men festen kommer sakna Danius. För om inget annat väckte uppmärksamhet så kunde man räkna med henne. Så tragiskt med hennes sjukdom och död. För jävligt helt enkelt med förtida död och tänk om man hade kunnat få veta vad hon visste, tänk om hon skrivit en bok, som ges ut postumt? Jag hoppas, hoppas HOPPAS hon gjorde det! Tänk, inblick, vore inte det fantastiskt?

Men, i år blir det alltså fokus på klänningar och jag tänkte kanske realtidskommentera i år igen. Ge mina bun och bän. Inte för att vara elak utan för att ge min syn på kläder, passform, färg på kläder ihop med smycken, hår, nagellack och kanske val av handväska. Jag gillade ju inte alls Danius Muminväska men den var ju unik, det kan man ju inte förneka, och den kommer saknas. Liksom bärarinnan.

Jo, jag har läst in en dikt igen, kolla in @vardagbyanna eller, det blev två dikter idag, jag värmde upp lite innan i väntan på biltvätt. Så det så!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen