Tylla talar/Min dödsruna


Här är jag i mina simbrillor, jag tror jag ska ha sådana på hela tiden, så praktiskt när man håller på så mycket med vatten som jag gör. Ser ni hur dåligt den långa här hemma städar? Hela golvet fullt med grejor som jag spridit ut. Hon är sååååå långsam med att plocka, jag är så fruktansvärt mycket snabbare på att stöka ned.

Hej det är jag, Tylla. Jag har fått en liten lucka i mitt späckade schema och tänkte att jag skulle släppa ut lite ånga. Det händer nya grejer här. Jag har anat att något varit på gång. De långa människorna som jag bor hos har snackat om något som kallas dagis.  Det är tydligen en stor grej för dem. Jag antar att det är FÖRSKOLAN de menar för det är det enda vettiga som hänt här senaste året. Vi har varit där två gånger än så länge och jag hoppas verkligen att det kommer fortsätta. Äntligen några vettiga människor att tala med, och på samma nivå!

Idag har vi plaskat med vatten och kollat hur blöta vi och sköljrummet kan bli. Jag skrämde en tjej med mina plask, hon har tydligen inte varit med om så mycket. 
Några långa människor finns det där med men de verkar fatta detta med oss små. Mycket enklare att ha att göra med. Stolar i rätt höjd har de också på föris, som vi kallar det. Äntligen! Hur svårt ska det vara att anpassa ett hem för barn? Nu verkar det bli ordning på torpet äntligen. 
Imorgon ska vi dit igen och stanna över vilan. Jag vet inte riktigt vad vilan betyder men jag antar att det är något mycket bättre än allt jag testat här hemma. Jag tänker iallafall göra som de andra små. Man vill ju visa att man hänger med.
Min vuxne sitter mest på golvet och fotograferar mig. Jag försöker att inte titta på henne så hon fattar att hon ska gå men det verkar hon inte förstå. Korkad som sagt. 
Några nya kompisar har jag också skaffat. Vi har snackat lite om de här långa vi bor hos och de verkar vara likadana allihopa. Fattar inte våra behov alls, tjatar om mat, tandborstning och den där satans nattningen….Klagar på att de inte får sova när de vill!!! WTF? Det är ju oss det bråkas mest om kring detta. Vi tvingas sova fast vi inte vill dessutom ofta fastspända i obekväma stolar eller vagnar! Obegripligt krångliga typer, och gnälliga. De har ju beställt oss, då är det väl bara att gilla läget?
Nu ska det iallafall bli skönt att få vila upp sig lite på föris i veckorna, tydligen har de stängt på helgerna…man undrar var de som bor där gör då? 
Så det ser alltså lite ljusare ut, lite lugn och ro framöver. 
Tydligen finns mina bröder också i huset men dem har jag inte sett än, kanske nästa vecka. Jag har tänkt snacka ihop mig med dem och starta ett nytt parti. Barnens frihetsfront. Vår internationella del ska heta Childrens Liberation Front, CLF eller möjligen World Children Liberation Front for Democracy. WCLFD men det är sekundärt vilket namn det blir, bara barnen får sin frihet är jag nöjd. Nu måste det väl ändå vara tid för en förändring för världens barn, det är 2015 för guds skull! Ska vi verkligen inte ha NÅGOT att säga till om?? VA? VA?

På måndag tänker jag kalla till stormöte i kuddrummet. Jag tänker att Frank för protokoll, Edgar blir suppleant och jag ordförande, det är den mest logiska lösningen.

Förslag på dagordning:

1) Mat när man vill, inte när de långa bestämmer. Helst ska den vara mjölbaserad och ekologisk. Choklad går också bra.
2) Sova när man slocknar av utmattning, inte när en lång bestämmer.
3) Suga på iPhones bör vara tillåtet eller så får de sluta att facebooka hela tiden.
4) Mer Pingu när man vill, inga TV-restriktioner efter föris.
5) Utökat föris, helst dygnet runt.
6) Vattenlek ska tillåtas även i hemmen i de fall man inte kan vara på föris jämt.

Jag funderar lite på att man ska tillåtas ha kritor i munnen, leka i eldstaden, rita på möbler också men det kan finnas en poäng i att inte gå för hårt fram direkt…

Hjälp, nu kommer hon långa mänskan….måste dra!
Jaha, då var det dags igen att sätt upp barnspärren. Jag hade en naiv tro på att vi skulle klara oss denna gång, hon har inte visat så stort intresse för soppåsen tidigare. Allt har ändrats denna vecka…hujeda mig.


Åh, vilken jäkla dag, Först vakna vid 05.17 och behöva göra LAGOM varm 
O´Boy till E, sen fixa med F som vevar med det talande lasersvärdet i mörkret. Vid sex var det bara att ge upp och ta dem med sig ner i köket, för att inte väcka Tylla och maken. Jag har så svårt att somna om och får bara hjärtklappning av att ligga och försöka. Efter kaffet var det tre timmar tills vi skulle gå till dagis. På den tiden hinner det hända en del här.
Tylla bryter av kritor och stoppar i munnen, hon klättrar upp på pallen i duschrummet och fixar översvämning, petar in sugproppen i vattenflaskan, blöter ned köksgolvet och så vidare och så vidare. Hon verkar gilla vattenlek. Öppna spisen har återigen blivit intressant, hon springer runt med kolbitar och kladdar ner väggarna bland annat. 
När vi äntligen kom till dagis var jag helt slut. Jag satte mig på golvet och lät T leka fritt, jag vill inte skapa separationsångest hos henne så jag håller en låg profil. Jag litar på fröknarna, killarna hade det ju så bra på den här avdelningen.

Hon är framåt den lilla ungen, kramar de andra barnen, skapar sociala kontakter. Det är bra att hon kan samarbeta och läsa sociala koder redan. 
Hon gillade att leka med vatten i sköljen. Väldigt blött blev det, tur att dagis finns så de kan ta ut svängarna där och inte hemma. Vid maten spårade det dock ur, hon klättrade ur stolen, åt inte en bit, krängde av haklappen och stod och vevade. Det såg nästan ut som hon höll ett brandtal….hon kommer gå långt den där ungen om jag bara får lite ordning på henne.

Nä, nu somnade hon nog, jag ska kila ned till tvättstugan. Den är sorgligt kaotisk, måste få den i skick tills de stora barnen kommer på fredag så jag inte får höra massa dumheter om att jag aldrig tvättar. Jag tvättar ju nästan jämt tycker jag själv. 

På min gravsten ska det stå: 

Här vilar hon, världens mest överkvalificerade hemmaslav. Dödad av tvätt och matlagning, allt var familjens fel!


Ett svar på “Tylla talar/Min dödsruna

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen