Röda mattan 2020 – kläder från Oscarsgalan

Här kommer mina favoriter!

Den här satt fint och snyggt liv. Kanske det börjar bli lite tröttsamt med släp fast är det gala så är det. Svårt på dansgolvet kanske men om jag förstått saken rätt hänger folk mest i baren….
Willem Dafoe, han är ju så jäkla snygg i detta. Och kvinnan vid hans sida är också väldigt fin i sin klänning. Precis lagom mycket hud/tuttar syns och smycket hänger perfekt! Tyget faller snyggt och ser tungt ut. Tyvärr såg jag inte resten av klänningen men 10 av 10 på båda!
Jag är egentligen inte så förtjust i sjöjungfrusnittet men jag är SÅ svag för puderrosa och svart att jag kan överse med den i min smak för tydliga övergången (sömmen) här och gilla denna kreation. Man kan också ana att den blir asläcker när chiffongtoppen åker av framåt småtimmarna. 9/10.
Laura Dern, som jag gillat sedan Wild at heart. Och som är så bra i serien där de har ihjäl Alexander Skarsgård. Återigen mina färger och även om det är lite lampskärm över det hela är det vackert och klädsamt. 10/10.
Fantastisk grön nyans, precis en sådan jag skulle vilja ha i en kostym. Vackert draperad i livet, lagom mycket hud, fantastisk kjol på skrådden och kolla in avslutet med den lilla veckningen eller fransen. Totalt tidlös och kan hålla i 200 år sannolikt utan att man behöver ändra något. 10/10.

Ska man vara minsta kritisk här är det den vita blomman som ska bort. En svart hade funkat bättre eller kanske en brosch med pärlor? Jag tycker den är lite punkig med halsbandet om midjan och de har fått till en snygg form. Jag älskar alltid stela rosetter, och tyll som skymtar fram i kjolen. Det känns lite Chanel över det hela fast jag vet inte vem som designat. Jag ger 8/10 men det beror på vita blomman och jag skulle haft fler rader pärlor för att göra mer av ett statement.

Från det här hållet är klänningen magnifik. Älskar fallet, svallet och vidden. Tungt och vackert tyg i min favoritfärg. Men på övre bilen går det bort. Ogillar glitter på tyg och den assymetriska skärningen. så 6/10.
Keanu med mor. Han är skitsnygg i allt och morsan kompletterar honom fint.

Livet alltså, helt perfekt. Rosetten med långa banden, underbart klädsam och sen det vita med blommorna. Man får midsommarkänsla mitt i februari. Jag skulle inte välja den själv men mycket vacker. 9/10.
De Niro, ser lite ut som begravningskläder minus svart slips men alltid snygg. Pacino, cool med jaquardvävt men passformen vet jag inte riktigt. Fast kan hade snyggaste skorna. Är det sammet?

När ska jag finna tiden att se om Mo better blues? Här en gammal älskling, Spike Lee i kvällens coolaste outfit alla kategorier. Kvinnan också assnygg med perfekt passform och cool väska.

Ja, svart cape, Kleopatrisk look som ser gudomlig ut. Mycket vackert men ganska tråkigt. Bäst gillar jag capen. 8/10.
Ytterligare en av mina favoritskådisar. Om man tog bort silverbandet på hennes ena axel hade den fått 10 men nu 9/10. Armbandet ska bort också förresten.
Killarna har det ju lite svårare med glamouren men lila hår är ju en väg att gå. Jag gillar det trots att hårfärgning är cancerframkallande.
Även om han kom i jeans och T-shirt hade jag gett full pott. Men här, svart sammet åh, kan han inte bli näste James BOND snälla? 10/10.
En till, Tom Hanks, jag skulle vilja se manschettknapparna. Jag älskar manliga smycken och tittade just ut ett åt makens 40-årsdag om några år. Mer bling på herrarna tack! 10/10.
Är detta årets? Lady Gaga va? Jag gillar allt utom höften. 7/10.
Helen Mirren alltså, en bit från caligula där. Hon är så himla stilig. Vacker tidlös klänning som hon bär perfekt och hon kommer kunna dansa. 10/10.
Sa jag att jag inte gillar glitter på klänningar, det stämmer men om det är en broderad chiffong eller dyl gillar jag det. Den här var mycket snygg, jag gillar halterneck. lagom och sitter snyggt. 9/10.

Jag avslutar med något som gick fel. Den här kvinnan hade alla möjligheter att vara snyggast på galan men sumpade det genom att…..visa för mycket.

Det är inte snyggt med tuttar som pressas nedåt. Ser det inte ut som om höger är plattare än vänster och längre ned? Här hade en BH och ett något mindre djupt dekolletage kunnat göra hela skillnaden. 1/10 trots vackert draperat siden i kjolen.

Så, det var de klänningar och herrkläder jag kunnat googla mig fram till. Sammanfattningsvis tycker jag det är klassiskt, inte för mycket naket men Scarlett Johansen kommer snart skriva in sig i historien som sämst galaklädd…och jag tycker att det är dags för lite mer frimodighet i herrlaget. Smycken, kravatter, nålar och kanske roligare accessoirer? Jag vet inte men tjejerna tar ut svängarna om än kanske mer tidlöst än tidigare och det gillar jag också. Kroppar är snygga, låt tyget följa dem och förhöja, välj färg med omsorg som smickrar dig och inte det som är trendigast. Och kanske mer hattar?

Nu ska jag ta tag i saker, verkliga saker, HEJ HEJ!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen